«Måtte du leve i interessante tider» av Jenny Svensson

Arbeidsvisning

Fredag 11. oktober 2024

Sted: Dramatikkens hus, prøvesalen

Jennysvensson3

Fra residens gjennom Davvi – Senter for scenekunst, 2023 med skuespillere Alexander Rindestu og Ellen Andreassen. Foto: Jamie M. Bivard.

Velkommen til en gratis arbeidsvisning av Jenny Svenssons tekst «Måtte du leve i interessante tider»

Klokken er tre på natten og kloden puster, arbeider, roterer, helbreder og helbredes. Kloden hviler aldri. Mammaen får heller ikke hvile, hun burde sove, men får det ikke til. Heksetimen er startet og portene til både himmel og helvete står på gløtt. Dyrene banker på, de insisterer på å få komme inn, på å få i gang den store samtalen, det store engasjementet. De finner frem noe gammel sprit lengst bak i skapet og vil skrive de nye politiske manifestene, dele fortellingene som binder oss sammen.

Blant dyrene blir mammaen sittende. Hun er et menneske, og det er en tilstand som kan være noe forvirrende til tider. Innimellom kan det til og med være helt krise. Festen er for lengst over, verden er et nachspiel og kanskje er det bare å slurpe i seg siste slurk siden det allerede er for seint. Eller skal man legge seg, og i hvert fall prøve å gjøre det beste av morgendagen? Dyrene snakker om geirfugler, kjærlighet, isbreer, Oppenheimer, krokodiller, Hans Børli, tiden, vannet og palettkirurgfisker. Hva sitter mammaen igjen med i morgen tidlig; et nyttlivssyn, ny kjønnssykdom eller håp for fremtiden?

Prosjektet «Måtte du leve i interessante tider» er en remiks av Andri Snær Magnassons bok «Om tiden og vannet», hvor dramatiker Jenny Svensson, regissør Kristine Myhre Tunheim og Rimfrost produksjoner angriper klimaspørsmålet med kjærlighet og søken etter håp.

Medvirkende:
Tekst: Jenny Svensson

Regi/Verkstedleder: Kristine Myhre Tunheim

Skuespillere:
Andrea Vik
Gina Lindås
Thor Normann
Tov Sletta
Ulla Marie Broch
Idé: Kristine Myhre Tunheim/Rimfrost produksjoner

Om dramatikeren:
Jenny Svensson er oppvokst i Stockholm, men har hatt Tromsø og Nord-Norge som base siden 2008. Hun har bachelor i dans fra Laban Centre of Contemporary Dance i London (2008) og har gått det to-årige forfatterstudiet på Norges Arktiske Universitet i Tromsø (2016). Jennys arbeid er preget av hennes bakgrunn innenfor både dans og tekst, og selv om hennes verk ofte skiller seg tydelig fra hverandre i tematikk og form, så er kroppen som bærer av identitet og dens leting etter sin plass i verden, en motor. Hun har samarbeidet med Rimfrost produksjoner tidligere, som dramatiker for Tobias og dagen det smalt som vant Heddaprisen for Årets barneforestilling 2018. Hennes seneste produksjon var det tverrfaglige prosjektet Pohjonen – Davvi – Nord (uneexpériencemagnifique) som var et samarbeid med Kvääniteatteri, svenske Tornedalsteatern og finske Piste Kollektiv. Hun har var ungkunstner på Festspillene i Nord-Norge 2010 og luke 4 i Sløseriombudsmannens julekalender 2019.

Kalender