GUIDE: Slik bruker du søknadsportalen

Nyhet 20.03.2024 av Adam Tumidajewicz
Dramatikkens Hus illustrasjonsbilder 2020 Lars Opstad 118 3

Dramatikkens hus mottar flere hundre søknader i året. Foto: Lars Opstad

I denne guiden får du hjelp med å fylle ut skjema i søknadsportalen steg for steg.

Det er veldig lett å søke tilskudd hos oss! Vi mottar alle søknader digitalt gjennom vår søknadsportal.

Søknader fra kvalifiserte søkere behandles fortløpende med behandlingstid 10 uker. Nye dramatikere-midler behandles med søknadsfrist, første gang i januar 2025.

I denne artikkelen går vi igjennom det rent tekniske i å fylle ut en slik søknad. Klikk her for retningslinjer rundt innlevering og behandling.

Vi har tilgjengelig en mengde informasjon om hvordan du søker våre ulike tilskudd. Nedenfor finner du lenker til guider for de individuelle søknadsordningene:

Søknadsportalen er nettbasert, men rent teknisk kan nettleserbaserte løsninger noen ganger være litt krnaglete. Vi har erfaring med at enkelte nettlesere noen ganger ikke samarbeider helt, deriblant Safari.

Opplever du problemer med tilkobling eller lignende, begynn med å sjekke om de samme problemene vedvarer i en annen nettleser. Bruker du Chrome eller Firefox bør portalen fungere.

Portalguide innlogg

Registrering og innlogging

For å levere søknader, må du registrere deg i portalen og logge inn med en bruker. Du kan enkelt lage deg en ny bruker ved å klikke på "Registrer deg" eller bruke en eksisterende googlekonto (har du en gmail-adresse, så har du en googlekonto!) til å logge inn.

OBS: Det kan oppstå problemer med innlogging om du opprinnelig logget inn med googlekonto, og deretter forsøker å logge inn igjen "manuelt" (ved å skrive inn mail og passord, fremfor å trykke på "logg inn meg google"). Dette løser du ved å åpne et inkognitovindu, og deretter logge inn med googlekonto ved å trykke på google-knappen. Du kan også prøve å bruke en annen nettleser.

Etter innlogging blir du bedt om å fylle inn basisinformasjon, bestående av navn, telefonnummer, bosted og E-postadresse.

Innloggingsinformasjonen din kan til enhver tid oppdateres ved å trykke på "Min profil" til venstre på siden. Husk å oppdatere denne om du flytter eller bytter E-post eller telefonnummer!

Ved registrering i vår søknadsportal samtykker du til lagring og bruk av de registrerte opplysningene. Innloggingsinformasjon og personalia du deler med oss er omfattet av GDPR-lovgivningen og er kun samlet inn for saksbehandlingshensyn. Informasjonen du fyller vil ikke bli delt med andre parter uten ditt samtykke.

Minesoknader

Påbegynn en søknad

Etter innlogging vil du bli tatt til oversikten over dine søknader. Denne oversikten er også tilgjengelig øverst til venstre på nettsiden, ved "Mine søknader".

Trykk på den grønne knappen oppe til høyre for å begynne på en ny søknad.

Søknadsskjemaet vil lagre alle opplysninger og opplastede filer fortløpende mens du skriver de inn. Du kan til enhver tid avbryte søknaden din og vende tilbake til den, da vil den befinne seg under "Mine søknader" med status som påbegynt.

Huke av

Utfylling

Til å begynne med må du velge hvilken type søknad du vil sende inn. Skal du søke skrivestøtte, dramaturg, eller verksted?

Det er litt ulike råd til hva du bør sende inn basert på hva du søker, som du kan lese mer om i de individuelle guidene for støtteordningene.

Det er mulig å søke om flere tilskudd i en og samme søknad, det er det bare å huke av for. Vi anbefaler å fokusere på det du har mest behov for - det er skjelden det er nødvendig å søke verksted når du egentlig bare trenger en skrivetildeling!

Du begynner med å legge inn navn på søkende dramatiker. Vi ønsker å motta søknader fra dramatikere selv.

Prosjektbeskrivelse

Nå som alt av formalia er overstått, kan vi ta for oss selve teksten din! Du begynner søknaden din med å legge inn din prosjektbeskrivelse.

Mer informasjon om hva prosjektbeskrivelse bør inneholde finner du i de enkelt tilskuddsguidene.

Vi vil gjerne ha prosjektbeskrivelse levert som et eget vedlegg. I tillegg må du fylle ut en kort sammenfatning i søknadsskjemaet på 3-5 linjer.

Det utfyllende vedlagte dokument skal helst være i pdf-format, evt doc/docx-format. (unngå .pages, .txt eller .odt-dokumenter!)

Sokesum

Søkesum

I dette feltet skal du oppgi hvor mange kroner du søker om i din søknad, og en kort begrunnelse.

For søknader om dramaturgstøtte, er det gjerne litt vanskelig å gjøre anslag om hvor mye du skal søke om - akkurat her er ikke summen så viktig, det viktigste er å anslå omtrent hvor omfattende dramaturgstøtten du søker om er. Du kan godt oppgi en omtrentelig sum, og beskrive ønsket mengde arbeidstimer/dager i beskrivelsen.

For verkstedssøknader er det godt å dokumentere samlet sum fra alle kilder i et budsjett, som du leverer inn nedenfor. I dette feltet skal du kun fylle inn summen du søker fra Dramatikkens hus. Finansiering fra andre kilder oppgir du i et eget felt i søknaden.

Fremdriftsplan

Her skal du beskrive litt hvor du befinner deg i prosessen med din scenetekst og hva du trenger hjelp med videre.

Her er det fint å fortelle hva du får ut av å søke tilskudd hos oss. Fremdriftsplanen trenger ikke å være veldig omfattende, men om du har fremdriftsplan i et seperat dokument, kan du laste det opp som vedlegg.

Eventuelle samarbeidspartnere

Har du søkt og fått støtte fra andre tilskuddsordninger, eller er prosjektet ditt finansiert fra andre kilder enn Dramatikkens hus? Det er du pliktet til å opplyse om. Legg inn beløp og beskrivelse av disse her.

Vedlegg screen

Vedlegg

Til slutt kommer vi til den viktigste delen av søknaden - tid for å levere inn manus og vedlegg!

Du laster enkelt opp vedleggene ved å trykke på "Finn de på datamaskinen" eller ved å trekke og slippe filene på opplastningsfeltet.

Alle søknader krever CV og manus. Budsjett bør du levere til verkstedssøknader, og ellers hvis du har et, og føler det er relevant.

I CV-feltet laster du opp din egen CV. Her vil vi vite om erfaringen din og relevant informasjon for ditt virke som skrivende/dramatiker.

Om du har flere medvirkende påkoblet ditt prosjekt, som f.eks. at du allerede har med en bestemt regissør eller skuespiller på et verksted, er det fint om du legger ved deres CV'er også.

Manus/synopsisfeltet er for å laste opp teksten du søker med. Husk at den helst skal være i pdf-format. Det er også veldig viktig at du legger inn sidetall i dokumentet! Her er en guide til hvordan du gjør det i Word.

I dette feltet kan du også legge inn øvrige dokumenter, om du skulle ha noe viktig å legge til. For eksempel kan det være at du søker skrivestøtte til et prosjekt med relativt lite tekst, da er det viktig å beskrive hva konseptet bak det du er ute etter å skrive er.

I budsjettfeltet skal du laste opp et budsjettdokument, helst i .xls/xslx eller pdf-format. For mer informasjon om dette, les vår omfattende budsjettguide her.

Innlevering

Til slutt er det bare å trykke på den store grønne "Send inn søknad"-knappen. Merk at den ikke er mulig å trykke på før alle relevante felter er utfylt. Disse vil bli markert dersom det er noe som mangler.

Etter innsending vil du motta en E-post som bekrefter innsending av din søknad. Merk at saksbehandlingstiden kan variere fra det som er oppgitt, basert på belastningen dette har på våre søknadsbehandlere ved hver søknadsrunde.

Vi kommer til å publisere nyheter om når du kan forvente svar på søknaden din i våre kanaler på sosiale medier og på vår nettside.