dramatikkens hus

Arkiv

Folkestyret 2014 spilte for Stortinget

rss Bookmark and Share

I anledning grunnlovsjubileet har regissør Hilde Brinchmann og dramaturg Henriette Vedel reist landet rundt og samlet inn folks tanker og meninger om demokratiet i Norge i dag. De har stilt de samme spørsmålene til mange mennesker og fått en mengde ulike svar som har blitt til forestillingen "Folkestyret 2014". 4. juni fikk Norges folkevalgte se hva folket sier når de spilte forestillingen for Stortinget.


Riksteatrets i samarbeid med Dramatikkens hus inviterer til «Folkestyre 2014» – fra det norske folk til det norske folk, av Hilde Brinchmann og Henriette Wedel.

Hva ville du svart på følgende spørsmål:
Har du tro på det norske folkestyret?
Hva ville du snakket om hvis du skulle holde en tale på Stortinget?
Når følte du deg sist samfunnsengasjert?
Har du påvirkningskraft?

I anledning grunnlovsjubileet har regissør Hilde Brinchmann og dramaturg Henriette Vedel reist landet rundt og samlet inn folks tanker og meninger om demokratiet i Norge i dag. De har stilt de samme spørsmålene til mange mennesker og fått en mengde ulike svar.


Svarene får du i Folkestyre 2014, en teaterforestilling fra det norske folk til det norske folk, der skuespillere presenterer autentiske historier om folks tro på egen mulighet til å forandre. Hva er det som gjør at noen ser på seg selv som samfunnsengasjerte, og andre tenker at det ikke nytter?

Medvirkende er Ingrid Meling Enoksen, Stein Grønli, Sindre-Benedict Hendrichs, Veslemøy Mørkrid, Biniam Yhidego og Marit Østbye.

Av Hilde Brinchmann og Henriette Vedel.
Regissør og scenograf: Hilde Brinchmann
Dramaturg: Henriette Vedel
Koreograf: Kristin Ryg Helgebostad
Komponist og lyddesigner: Johann Prell
Lysdesigner: Norunn Standal
Kostymekonsulent: Mette Gøransson
Kunstneriske rådgivere: Kai Johnsen og Ragnhild Mærli
Produsert i samarbeid med Dramatikkens hus.

     
aid=3502