dramatikkens hus

Arkiv

Vi gratulerer!

rss Bookmark and Share

Line Rosvoll (46) blir ny toppsjef for Dramatikkens hus. Med et femtitalls teateroppsetninger bak seg, et bredt nettverk innen norsk teater og med lang erfaring i utvikling av ny norsk dramatikk er styret svært fornøyd med valget.


Styret i Dramatikkens hus valgte høsten 2013 å gå for en ny organisasjonsmodell – hvor kunstnerisk leder vil sitte på toppen. I dag er det klart at det er Line Rosvoll som får jobben. Under seg vil hun få en administrativ leder og en utviklingsansvarlig.

- I Line Rosvoll får vi en kunstnerisk leder som nyter stor respekt på scenekunstfeltet. Hun har lang og bred erfaring i utvikling av ny norsk dramatikk både som regissør, dramaturg, og ikke minst som tidligere leder av Dramatikkfestivalen.  Rosvoll har hatt stillingen som kunstnerisk utviklingskonsulent på Dramatikkens Hus det siste året og valget av henne som leder er et signal om at styret ønsker en kontinuitet i arbeidet med å etablere huset som en ressurs for norsk teater og scenekunst, sier styreleder Monica Boracco.
- Rosvoll er kjent for sin gode kunstneriske teft og  evne til å skape tillit i kunstneriske prosesser.  Vi er overbevist om at hun er den rette person til å løfte frem talent og tekster som bidrar til å berike norsk dramatikk og scenekunst i årene fremover, sier Boracco.

Dypt dedikert
Rosvoll er ingen nykommer innen norsk dramatikk. Allerede som 19-åring kom hun inn på regilinjen på Norges teaterhøgskole, og har siden vært ansvarlig for et femtitalls oppsetninger som instruktør og regissør. Hun har jobbet både ved institusjonsteatre, NRK Radioteatret og frigruppefeltet i Norge. Rosvoll har primært arbeidet med ny norsk dramatikk og tekstutvikling, og ledet Norsk Dramatikkfestival fra 1998 til 2004. Hun er svært glad over å få oppgaven med å lede Dramatikkens hus.

- Dramatikkens hus er scenekunstfeltets eget hus, et felles prøverom og utviklingsarena for ny norsk scenetekst. Jeg har et  dypt dedikert ønske om å arbeide for og med utformingen av det fremtidige Dramatikkens hus og er svært glad for å få muligheten til å påta meg denne utfordrende oppgaven.  Norsk dramatikk og utvikling av scenetekst er noe jeg virkelig brenner for, sier Rosvoll.
Teatersjef ved Det Norske Teatret Erik Ulfsby mener Dramatikkens hus har gjort et godt valg.
- Line Rosvoll har bred erfaring, og et stort kontaktnett i norsk teater. Hun har over tid vist at hun er opptatt av utvikling av ny norsk dramatikk, og har lenge hatt et særlig engasjement og hjerte for denne delen av teaterkunsten. Jeg gratulerer henne med en spennende ny jobb, og ser fram til godt samarbeid i årene som kommer, sier Ulfsby.

Fakta om Dramatikkens hus:
Dramatikkens hus  er et nasjonalt kompetanse- og utviklingssenter for ny dramatikk og scenetekst, som ble opprettet i 2010.
Dramatikkens hus har som fremste mål å bidra til å utvikle ny dramatikk av høy kvalitet.
Senterets  ressurser skal komme brukere over hele landet til gode, og det samarbeides derfor bredt med scenekunstprodusenter- og miljøer både i og utenfor institusjonsteatrene.
Dramatikkens hus er basert i eget, unikt teaterhus i et tidligere elektrisk sveiseverksted på Grønland i Oslo.

     
aid=3355