dramatikkens hus

Aktuelt

Åtte nye husdramatikere klare

rss Bookmark and Share

"Tilfanget av ulike sterke stemmer vil gi ny og banebrytende dramatikk for oppføring ved teatre i Norge og internasjonalt”, sier Line Rosvoll


I dag offentliggjøres nye husdramatikere ved Dramatikkens hus. Det er andre gang Dramatikkens hus tilbyr et slikt program. Husdramatikere i 2016-2017 er: Mikkel Bugge, Trine Falch, Geir Gulliksen, M. H. Hallum, Finn Iunker, Pia Maria Roll Jessen, Olaug Nilssen og Jonas Corell Petersen.

Norge er et land med gode dramatikertradisjoner. Det skrives over det ganske land. Vi mottok 102 søknader fra 106 søkere, og vi er imponert over det høye nivået. ”Husdramatikerprogrammet gir gode vekstvilkår for og ivaretagelse av ny dramatikk. Tilfanget av ulike sterke stemmer vil gi ny og banebrytende dramatikk for oppføring ved teatre i Norge og internasjonalt”, sier Line Rosvoll, kunstnerisk leder ved Dramatikkens hus. 

Husdramatikere tilbys ressurspersoner, prøverom og visningsmuligheter på Dramatikkens hus i to år, samt et stipend på kr. 200.000. Programmet har som formål å utvikle dramatikerskap over tid og å medvirke til frembringelse og fremførelse av dramatikk med høy kvalitet. ”Det er svært spennende prosesser, og norske teatre kan nyte godt av nyskreven dramatikk”, fortsetter Rosvoll.

Nytt av året er et unikt samarbeid med Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO) og Den Nationale Scene (DNS) i Bergen. Finn Iunker er stipendiat på scenetekst i Stipendiatprogrammet for kunstnerisk utviklingsarbeid  ved KHiO og Olaug Nilssen vil primært virke og arbeide ved DNS som en del av programmet. Olaug Nilssen blir gjennom dette DNS sin tredje husdramatiker i rekken etter Henrik Ibsen og Nordahl Grieg.

Det første husdramatikerprogrammet startet i 2013 med 16 husdramatikere. Åtte av disse går over i en individuell oppfølgingsfase hos Dramatikkens hus.

Juryen har bestått av: Line Rosvoll, Kristina Kjeldsberg, Ole Johan Skjelbred, Matilde Holdhus og Trine Kleven.

For mer informasjon, kontakt:

Line Rosvoll, kunstnerisk leder Dramatikkens hus, tlf: 900 54 271 eller line@dramatikkenshus.no

Geir Gulliksen, påtroppende husdramatiker, tlf: 90511088

Pia Maria Roll Jessen, påtroppende husdramatiker, tlf: 913 30 477

     
aid=4064