dramatikkens hus

Aktuelt

Verksted på "De.genererte" av Edy Poppy

Verkstedet er på Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO)

rss Bookmark and Share


31. januar-1. februar: Verksted 

Regissør Johannes Dahl og skuespillerne Espen Klouman Høiner, Mari Dahl Sæther og Kjersti Tveterås vil undersøke Edy Poppys tekst "De.genererte". 

"Målet for helgen er ganske enkelt å skape en diskusjon gjennom en utprøving av materialet. Det handler om å komme seg ut av det ensomme arbeidsværelset og inn i teateret for å undersøke materialet sammen med skuespilleren. Vi vil teste ut noen påstander i praksis. Dramatikk skal på en eller annen måte realiseres i et rom foran et publikum. En slags utprøving på et tidligere stadie kan gi noen svar og by på noen uventede overaskelser som kan være fine å ta med seg tilbake i skriveprosessen", forteller Johannes.  

"De.genererte" er skrevet som et musikkstykke. Temaer vender ofte tilbake rytmisk, nesten som refreng, men alltid på en litt annen måte enn forrige gang. "De.genererte" er et forgiftet eventyr, en euforisk depresjonspille, et spark inn i den gravide illusjonsmagen, frykten for å dø, men også for å reprodusere seg selv eller sine foreldre, monstermønstre. Vi møter tre mennesker på randen. Det er snakk om to par: den ene mannen har nettopp stukket av, kvinnen hans ligger igjen i fosterstilling, mens den biologiske klokka hennes tikker i bakgrunnen som et metronom. Det andre paret kommer til å få et barn de ikke klarer å ta vare på og ender med å forlate hverandre. De gjør sitt beste. Sitt verste. De vet ikke hva de gjør. (Sitat Edy Poppy)

Verkstedet er et samarbeid mellom Dramatikkens hus og Kunsthøgskolen i Oslo.

Publisert: 29.01.15
     
aid=3943