dramatikkens hus

Aktuelt

Urpremiere på Folkestyre 2014

torsdag 27. februar på Riskteatret i Nydalen

rss Bookmark and Share

Historier fra Norge i dag
FOLKESTYRE 2014
I anledning Grunnlovsjubileet har Riksteatret reist Norge rundt og intervjuet mennesker som bor over hele landet; lærere, sykepleiere, fiskere, skoleelever, pensjonister og andre. Svarene får publikum i en teaterforestilling med virkelige historier fra mennesker som bor i Norge akkurat nå. 


Her er det folket selv som har ordet. Det er Norge som taler til deg fra scenen. Personlig, bevegende, vittig og ikke minst engasjerende.

Hva gjør at noen mennesker engasjerer seg, mens andre føler at det ikke nytter? Opplever nordmenn i dag at de har reell påvirkningskraft i folkestyret? Svarene har blitt til et teaterstykke som handler om å leve i Norge i dag, om personlig engasjement og påvirkningskraft og om det å ta ansvar for noe mer enn seg selv.

Teksten blir et lite stykke Norge, med personlige historier fra mennesker som bor over hele landet. Prosjektet er en del av Grunnlovsjubileet 2014 og et samarbeid mellom Riksteatret og Dramatikkens hus.

FOLKESTYRE 2014 skal på turné med Riksteatret til 40 steder over hele landet. På hvert spillested vil skuespillerne intervjue folk om aktuelle tema som befolkningen er opptatt av i lokalmiljøet. Intervjuet blir en del av forestillingen og blir presentert fra scenen samme kveld.

I forkant av hver forestilling inviterer Riksteatret til kåseri, hvor blant andre Karsten Alnæs snakker om ”1814 – Miraklenes år”.
Urpremiere i Oslo 27. februar 2014, turnepremiere på Jessheim 5. mars 2014.

Med Ingrid Meling Enoksen, Stein Grønli, Sindre-Benedict Hendrichs, Veslemøy Mørkrid, Biniam Yhidego og Marit Østbye.

Av Hilde Brinchmann og Henriette Vedel. Regissør og scenograf Hilde Brinchmann. Dramaturg Henriette Vedel. Koreograf Kristin Ryg Helgebostad. Komponist og lyddesigner Johann Prell. Lysdesigner Norunn Standal. Kostymekonsulent Mette Gøransson. Kunstneriske rådgivere Kai Johnsen og Ragnhild Mærli.
Foto og video fra forestillingen finnes på www.riksteatret.no .

     
aid=3338