dramatikkens hus

Aktuelt

Folkestyre 2014

urpremiere på Riksteatret 27. februar

rss Bookmark and ShareForestillingen FOLKESTYRE har urpremiere på Riksteatret i februar 2014 og turnerer Norge rundt våren 2014. Prosjektet er et samarbeid mellom Riksteatret og Dramatikkens hus.

Fra det norske folk til det norske folk.

Hva ville du svart på følgende spørsmål:
Har du tro på det norske folkestyret?
Hva ville du snakket om hvis du skulle holde en tale på Stortinget?
Når følte du deg sist samfunnsengasjert?
Har du påvirkningskraft?'

I anledning Grunnlovsjubileet har regissør Hilde Brinchmann og dramaturg Henriette Vedel reist landet rundt og samlet inn folks tanker og meninger om demokratiet i Norge i dag. De har stilt de samme spørsmålene til mange mennesker og fått en mengde ulike svar.

Svarene får du i Folkestyre 2014, en teaterforestilling fra det norske folk til det norske folk, der skuespillere presenterer autentiske historier om folks tro på egen mulighet til å forandre. Hva er det som gjør at noen ser på seg selv som samfunnsengasjerte, og andre tenker at det ikke nytter?

Vil du bli en del av forestillingen? Ta et bilde av deg selv når du er samfunnsengasjert og legg ut på Instagram med #folkestyre2014 eller vær med på å lage musikken til forestillingen gjennom Folkestyre 2014s YouTube-kanal. På hvert spillested vil skuespillerne intervjue en tilfeldig valgt person på gaten og la svaret bli en del av forestillingen samme kveld.

Produsert i samarbeid med Dramatikkens hus.

     
aid=3230