dramatikkens hus

Aktuelt

MONOLOGER FOR KVINNER

Norsk Skuespillersenter inviterer til monologkonkurranse!

rss Bookmark and Share


Norsk Skuespillersenter og forlaget Transit følger opp suksessen med Ådissjen og MonolUNG, denne gangen med en samling monologer for kvinner. Boken skal feire 100-årsjubileet for kvinners stemmerett i 2013, men også sette fokus på skjevheter i dagens teaternorge, der det fremdeles er flere roller for menn enn for kvinner. Vi oppfordrer alle norske dramatikere, forfattere og skribenter til å delta!

Monologene kan være skrevet av både kvinner og menn, men må altså være skrevet for kvinner. Prosjektet er en oppfordring til å skrive tekster med spennende, mangefasetterte og utfordrende rollefigurer for kvinner.

Krav til innsendte bidrag:
- teksten må ikke være tidligere publisert
- monolog med spilletid ca. 5 minutter (maks 4000 tegn inkludert mellomrom)

Bidragene vil bli behandlet anonymt av redaksjonen. De utvalgte tekstene vil inngå i en monologsamling som utgis på Transit forlag. Boken vil være tilgjengelig hos alle norske bokhandlere. Boken vil i tillegg presentere tekstenes opphavskvinner og -menn. Alle utvalgte bidrag vil honoreres, og bidragsyterne får et eksemplar av boken.

På senhøsten 2012 vil Norsk Skuespillersenter arrangere monologworkshop med tekster fra boka. Monologene vil vises på lanseringen av boken på nyåret 2013.

Anonymitet: Innsender oppgir navn + CV i egen konvolutt med monologen(e)s tittel utenpå.
Merk: Maksimum 5 bidrag per innsender.

Send bidraget i 3 eksemplarer til Norsk Skuespillersenter, Welhavensgt. 1, 0166 Oslo, innen mandag 21. mai 2012. Merk konvolutten med «Monologer for kvinner».

For spørsmål eller mer informasjon kontakt prosjektleder Øystein Ulsberg Brager på epost oystein@skuespillersenter.no eller mobil 986 37 123.

Spørsmål vedrørende utgivelsen kan rettes til Gunnar Totland i Transit forlag på gunnar@transit.no.

Jury: Silje Vigerust Vinjar, Øystein Ulsberg Brager (red.)
Et tredje jurymedlem vil annonseres om kort tid.

     
aid=2131