dramatikkens hus

Aktuelt

Vi gratulerer Kim Atle Hansen med dramatikerstipend!

rss Bookmark and Share

Kim Atle Hansen, som høsten 2012 skal være "artist in residence" på Dramatikkens hus, vant det ene av Dramatikerforbundets to scenekunststipend titulert "Dramatiske muligheter i § 100". Stipendet er på kr 250.000,-.
Marius Kolbenstvedt og Nina Ossavy var vinnerne av det andre stipendet.


I anledning at Dramatikerforbundet fyller 75 år i 2013, og grunnlovsjubileet følger året etter, utlyste forbundet to scenekunststipender á 250.000,- i 2011. Overskriften for stpendutlysningen var "Dramatiske muligheter i § 100: Lov om ytringsfrihet".
Juryen bestod at Liv Heløe, Kjetil Bang-Hansen og Aslak Sira Myhre.

Vinnerne av stipendet er altså Sensurert av Kim Atle Hansen som produseres i samarbeid med Det Norske Teatret, og Still in silence av Marius Kolbenstvedt og Nina Ossavy som produseres i samarbeid med Black Box Teater

Følgende er kortsynopsis av Kim Atle Hansens tekst:
Kunstnaren Tom stiller ut eit kunstverk som kan oppfattas krenkande for ********. Han blir forsøkt drepen av ein ******** fundamentalist, dette fører til at han held eit aggressivt foredrag som igjen fører til at han blir dømt for å vekka hat mot ei religiøs gruppe og havnar i fengsel saman med mannen som beordra drapet. Herfrå blir det ein maktkamp mellom ideologiar, men kva skal ein kjempe med når ein ikkje får bruke ord? Ein person som seier seg inspirert av foredraget til Tom drep menneske på open gate, og ytringsfridomen må på nytt revurderas.

Kim Atle Hansen vil høsten 2012 være en artist in residence på Dramatikkens hus, og vi skal gjennom hele høsten vise flere av hans arbeider.
Marius Kolbenstvedt vil også være knyttet til Dramatikkens hus fra og med sommeren 2012 i forbindelse med prosjektet I begynnelsen som han gjør i samarbeid med Are Larsen, Thorkil Nielsen og Thorbjørn Davidsen.
 

Les pressemelding i anledning utdelingen her.

Vi gratulerer begge prisvinnerne!

     
aid=2113