dramatikkens hus
25 mars 2017 - kl 10:00 rss Bookmark and Share

DUS- logo

Spilleplan:

25.mar 17kl. 10:00  DUS- festivalen

DUS- festivalen

Den unge scenen - festival 25. og 26.mars.

24. - 26. mars inviterer vi til DUS- den únge scenen på Dramatikkens hus.

DUS - Den unge scenen er et landsdekkende ungdomsteaterprosjekt. DUS bestiller og utvikler sceniske tekster skrevet for ungdom og fremføres av ungdom. Målet er å stimulere produksjonen av ungdomsteater. DUS ble opprettet i 2004 for å heve nivået på ungdomsteater i Norge. Vi er nå i gang med den sjette prosjektrunden.

PROGRAM:

LØRDAG 25. MARS

12:15 - 12:30 Velkommen! Åpning av festivalen

12:30 - 13:30 Stabekk Teater: Løven sover
Billetter: dramatikkenshus.hoopla.no/sales/stabekkteater

16:00 - 17:00 BærMuDa: Hyenar
Billetter: dramatikkenshus.hoopla.no/sales/bermuda

18:00 - 19:00 Bærum Barneteater: Å telle til null
Billetter: dramatikkenshus.hoopla.no/sales/berum


SØNDAG 26. MARS

13:30 - 14:3 Den Mangfaldige Scenen: Hyenar
Billetter: dramatikkenshus.hoopla.no/sales/dms

16:00 - 17:00 Ampere: Å telle til null
Billetter: dramatikkenshus.hoopla.no/sales/ampere

18:00 - 19:00 K1 Film og Teater: Hyener
Billetter: dramatikkenshus.hoopla.no/sales/k1

Ungdom i alderen tretten til nitten år fremfører tekster spesialskrevet for ungdom. Siden oppstarten har DUS fått fram 35 nye tekster. 80 ungdomsgrupper fordelt over hele landet lager forestillinger av tekstene. Det arrangeres festivaler i alle deltakende regioner, og en nasjonal festival i Oslo for utvalgte grupper.

Ideen og modellen for DUS har sitt opphav i det engelske ”Connections” som ble etablert i 1994. I England har Connctions base ved Royal National Theatre i London. Det har vært modeller av Connections i USA, Tyskland, Georigia og Island. Nå er det Connections i England, Italia, Portugal, Brasil, Finland og Sverige (Länk). DUS er med å videreutvikle dette internasjonale nettverket, som åpner for spennende utvekslingsmuligheter.

 

STABEKK TEATER med Løven sover

I teaterstykket Løven Sover av Amalie Kasin Lerstang møter vi Agnes som nettopp har fått jobb i en dyrepark. Hun drømmer om å jobbe med dyr, men oppdager raskt at det ikke er noen vanlig dyrepark hun har kommet til. Stabekk Teater ble grunnlagt av Sigve Bøe og andre lokale ildsjeler i 2004 og har siden holdt til på Kulturhuset Stabekk Kino i Bærum. Teatret har i mer enn ti år underholdt både barn og voksne med sine fargerike og sjarmerende familieforestillinger.

 

BæMuDa med Hyenar

BærMuDa ungdom er en gruppe med varierende rollebesetning. Under DUS er det seks skuespillere fra14 til 16 år som setter opp et stykke med 14 roller. Dette gir noen utfordringer som har resultert i en litt "punkete" spillestil. ”Hyenar” har gitt oss noen fine situasjoner og historier som gir oss rom til å utfolde oss i teatret. Ingen av oss har vært med på DUS før selv om gruppen har deltatt tidligere. Vi har hatt øvinger hver tirsdag i fire måneder på en sliten scene på Høvik.

 

BÆRUM BARNETEATER med Å telle til null

”Å bety noe for noen” ble et slags mantra for vårt arbeid, tolkning og iscenesettelse av stykket. Vi betrakter karakterene i teksten som ungdom med et ønske om å bety noe for noen, seg selv, og at du betyr noe for meg.Voksengruppa ved Bærum teaterskole består av seks ungdommer fra 17 til 19 år som øver fast en gang i uken i Sandvika. Ungdommene har ulike teatererfaringer og er en svært engasjert gruppe.

 

DEN MANGFALDIGE SCENEN med Hyenar

Den Mangfaldige scenen er en nyetablert gruppe med skuespillere fra ulike deler av Oslo. Siden denne forestillingen handler om hvordan «taperne» på en skole slår seg sammen og således forrykker den eksisterende maktbalansen, har vi jobbet mye med status og statusvendinger. Vi har lagt vekt på at vi ønsker at forestillingen skal føles aktuell og virkelig, derfor etterstreber vi en realistisk spillestil og vi har jobbet med at skuespillerne skal få gjøre teksten til sin egen. Det er spillet og skuespillerne som er i fokus!

 

AMPERE med Å telle til null

Ampere er en av teatergruppene ved Oslo Teatersenter. Den består av 13 nysgjerrige og engasjerte ungdommer i alderen 13-15 år. Vi skal spille ”Å telle til null” av Kristofer Grønskag og det er første gang vi deltar på DUS. Det var kjempespennende å jobbe med stykket som snakker om oss og til oss. Vi prøver å fortelle historien på vår egen måte ved å gi et bilde av hvem vi er, ungdommer? Er vi kriminelle? Er vi ansvarsløse? Går det bra med oss?

 

K1 FILM OG TEATER med Hyener

K1 film og teater er et skapende teater- og filmmiljø på Tøyen. Vi holder til i det nye Aktivitetshuset K1 i Bydel Gamle Oslo og er et tilbud for ungdommer som er nysgjerrige på kreative prosesser. "Hyener" er vår andre produksjon for Den Unge Scenen. Stykket av Anders Duus ble fort omfavnet av våre ungdommer, noe som førte til spennende diskusjoner om identitet, fellesskap og makt. Til tross for mangel av fast øvingslokale, har våre løver og hyener jobbet hardt på forskjellige gulv på Tøyen. Derfor retter vi en stor takk til Oslo Teatersenter, Biblo Tøyen og til slutt Aktivitetshuset K1 for åpne dører og varme rom. Tusen takk til Tabanka Dance Ensemble for fantastiske workshops med våre hyener. De har danset, de har ledd og de har glemt å vaske håret. Vi gleder oss til DUS festivalen og nå som Aktivitetshuset K1 huset er åpent, ser vi frem til å gå flere stier mot nye teaterhorisonter

Publisert: 13.02.17 10:27
aid=4574