dramatikkens hus
rss Bookmark and Share

"Det enkleste er pistol" av Tramteatret og Fjerdeklasses Produksjoner

Spilleplan:

14.nov 16kl. 19:00  "Det enkleste er pistol" av Tramteatret og Fjerdeklasses Produksjoner

Blåmandag: "Det enkleste er pistol 2016" av Fjerdeklasses Produksjoner

Blåmandag: Tramteatret

NB! Begrenset plass. Det er ikke mulig å reservere plass på forhånd, men billett kan hentes fra kl. 18.15 samme kveld.

En undersøkende homage til Norges største politisk-satiriske musikalteatersuksess noensinne.

I 2016 er det 40 år siden Tramteatret ble stiftet. Dette vil Fjerdeklasses Produksjoner markere med en hyllest til Tramteatret, en av norsk friteaters fremste suksesshistorier. Forestillingen har fått tittelen: Det enkleste er pistol 2016 som baserer seg på originalversjonen Det enkleste er pistol (1981) skrevet av Terje Nordby. De har spilt 3 eksklusive forestillinger på Oslo Nye Teater, Trikkestallen.

Tramteatret er en av de største suksesshistoriene i norsk teater. 10 Lp-plater, seks helaftens revyer, fire TV-serier, 20 radioprogram og over 200 spilte konserter og turneforestillinger rakk gruppa å gjennomføre før de ble nedlagt i 1986. I formålsparagrafen til stiftelsen sto det at de skulle stå på de undertryktes side mot undertrykkerne og nå ut til hele Norges befolkning.

Tiden gjentar seg selv. Verden er i høyspenn og samtidig i stor bevegelse, med stormakter som både kvesser krigsklørne og toer sine hender for de store politiske og humanitære krisene som plutselig angår oss alle. Tramteatret hadde Reagan, vi har Trump, 80-tallet hadde kald krig, vi har et Europa i krise. Økt polarisering og skremselspropaganda fra de samme gamle stormaktene gir oss et felles bakteppe. I hvertfall tilsynelatende.

Fjerdeklasses Produksjoner består av 11 skuespillere som gikk ut sammen fra Teaterhøgskolen i 2011. I Det enkleste er pistol 2016 medvirker: Espen Klouman Høiner, Helle Haugsgjerd, Ingvild Holthe Bygdnes, Eldar Skar, Ine Marie Wilmann, Henriette Faye-Schjøll, Hanne Skille Reitan og Jo Adrian Haavind.

I tillegg har de med seg tre fantastiske musikere; Øystein Bang: trommer og perkusjon, Fredrik Gundersen: kontrabass, Kjetil Schjander Luhr: gitar og piano/musikalsk leder.

Støttet av Fond for utøvende kunstnere, Fritt Ord og Oslo Nye Teater. 

Blåmandag er et nytt konsept på Dramatikkens hus. Flere av norgeshistoriens mest interessante teaterforestillinger er skrevet kollektivt. Vi setter vi fokus på utvalgte scenetekster som alle er resultater av kollektive skriveprosesser. Hvordan har de ulike tekstene tatt form? Hva er kvalitetene i en kollektiv arbeidsprosess og hvordan avspeiles dette i teksten? Hvordan er teksten uten forestillingen? Vi inviterer til en kollektiv kveld med presentasjon, diskusjon og lesninger.

Publisert: 05.10.16 09:20
aid=4461