dramatikkens hus
rss Bookmark and Share

Blåmandag.

Spilleplan:

21.nov 16kl. 19:30  Blåmandag

Blåmandag: "Jenteloven" med Anja Breien m.fl.

Blåmandag 21/11 kl. 19

Jenteloven (1974) var et gruppearbeid laget for Nationaltheatrets oppsøkende teater av blant andre Frøydis Armand, Anne Marie Ottersen, Margrethe Aaby, Liv Køltzow, Truls Kwetzinsky, Lars Andreas Larssen og Anja Breien. Stykket var basert på intervjuer med kvinner og menn om kvinnens situasjon i Norge. Produksjonen ble spilt som oppsøkende teater med urpremiere på Romsås, og på Nationaltheatrets Amfiscene. Musikken fra forestillingen ble også utgitt på plate.

Dramatikkens hus ønsker velkommen til en kveld med utdrag fra Jenteloven, musikalske innslag og en presentasjon av den kunstneriske prosessen og av 70-tallets oppsøkende teater. Servering og samtale.

Medvirkende: Anja Breien, Frøydis Armand, Margrethe Aaby, Anne Marie Ottersen, Truls Kwetzinsky, Jo Adrian Haavind, Henriette Faye-Schjøll, Hanne Skille Reitan, Ine Marie Wilmann og Helle Haugsgjerd.

Blåmandag er et nytt konsept på Dramatikkens hus. Flere av norgeshistoriens mest interessante teaterforestillinger er skrevet kollektivt. Vi setter vi fokus på utvalgte scenetekster som alle er resultater av kollektive skriveprosesser. Hvordan har de ulike tekstene tatt form? Hva er kvalitetene i en kollektiv arbeidsprosess og hvordan avspeiles dette i teksten? Hvordan er teksten uten forestillingen? Vi inviterer til en kollektiv kveld med presentasjon, diskusjon og lesninger.

Foto: Nationaltheatrets arkiv

Publisert: 05.07.16 10:08
aid=4410