dramatikkens hus
rss Bookmark and Share

39,60

Spilleplan:

30.sep 16kl. 14:00  "39,60" av Silje Lindberg

"79,60,-" av Liavaag/Lindberg

Visning 30/9 kl. 14

79,60,- er en ny produksjon hvor både tekst og form tar utgangspunkt i samtidsmennesket i ubalanse. Ved å undersøke og iscenesette ubalanserte liv håper vi å kunne vise kjærlighet til det patetiske i mennesket. De dokumentariske tekstene skal jobbes sammen med en fysisk teatermetode som tar utgangspunkt i kroppen i ubalanse og kampen for å gjenvinne den vertikale akse.

Hovedansvarlig for prosjektet er scenekunstnerne Silje Lindberg og Ingrid Liavaag. Igjennom et innsamlingsarbeid har vi funnet dokumentarisk materiale fra mennesker i ubalanse. Dette materialet er hentet fra transkribert dagligtale, e-postutvekslinger, dagbøker, sms-utvekslinger og brev. Vi har oppsøkt diverse grupper som Anonyme Alkoholikere, BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk), samt bekjente og ukjente om materiale.

Stykket starter i en offentlig sone: en dagligvarebutikk hvor fire karakterer prøver å holde sin indre uro i sjakk ved å utfører innkjøpsrutiner. Karakterene er ukjente for hverandre, men i løpet av handleturen i butikken bretter de ut sitt indre, gjennom ærlige erkjennelser av sine skamfulle plager og problemer, for hverandre og for publikum.

Liavaag/Lindberg er et kompani bestående av Silje Lindberg og Ingrid Liavaag, begge er scenekunstnere med bakgrunn fra Jacques Lecoqs fysiske teatermetoder. “79,60,-” er deres første scenekunstprosjekt sammen og begynnelsen på et langvarig ekteskap i produksjon av ny scene- og videokunst.

Medvirkende: Silje Lindberg, Ingrid Liavaag, Haakon Strøm og Oda Aunan
Dramaturg: Siri Løkholm Ramberg
Konsulent i fysisk teaterteknikk: Jason Turner
Scenograf: Thale Kvam Olsen
Medprodusent: Guri Glans

Foto: Ingrid Liavaag.

Takk til dagligleder ved REMA 1000 Trelastgården og dagligleder ved Happy på Galgeberg.

Visningen er et resultat av fem-dagers verksted. 

Publisert: 30.06.16 13:22
aid=4382