dramatikkens hus
rss Bookmark and Share

"U-DUB og N-DUB"

Spilleplan:

29.apr 16kl. 19:30  "UDUB" av Transiteatret

"U-DUB og N-DUB" av Tore Vagn Lid

Visning 29/4 kl. 19.30

Transit-Bergen i samarbeid med Dramatikkens hus og "Prosjektprogrammet for kunstnerisk utvikling" presenterer prosjektet U-DUB (Øvelser i Unntakstilstand) og N-DUB (Øvelser i Naturtilstand) av Tore Vagn Lid. Prosjektet står i forlengelse av Lid/Transits DUB Leviathan! som hadde premiere under Festspillene i Bergen 2015 og som nylig mottok Bergensprisen for Årets Scenekunst.

Om U-DUB:

Unntakstilstanden beskriver situasjoner hvor normale lover og regler er satt ut av spill, gjerne forårsaket av en plutselig katastrofe eller en uventet hendelse. Med unntakstilstanden tilspisses altså en situasjon hvor valg må tas og begrunnes av hver og en - uavhengig av tidligere normer og regler. Unntakstilstandens dramaturgi river dermed bort sikkerhetsnettet og ansvarliggjør hver enkelt. «Fornuftig er den som unngår unntakstilstanden», skrev en kjent filosof. Men hva om unntakstilstanden nettopp ikke kan unngås?

Medvirkende i U-DUB: Tore Vagn Lid, Jonas Skarmark, Tomas Nilsson, Morten Skage, Hilde Annine Hasselberg, Tor Christian Bleikli

Varighet: 50 minutter

Om N-DUB:

"En fri DUB av filosofen Thomas Hobbes klassiker "Leviathan" kommer til å kaste et blå-grønt skjær over en tid og et sted, snart 400 år etter. Men der filosofen forstilte seg at naturtilstandens "Alles krig mot alle" kunne tøyles gjennom en allmektig monark - en diktator som med alle midler skal hindre at mennesker ødelegger hverandre, henvises våre kjempende aktører til en kampsone av økonomi og psykologisk vitenskap blottet for slike fluktruter. Øvelser i å overleve naturtilstanden er nettopp det: et slags eventyrlig beredskapsteater som forbereder unge kjempende å vinne fram i et spill hvor bare den mest tilpasningsdyktige seirer. Et slags teaterets svar på bestseller-boken "Bli Best!" - også her med alle virkemidler!"

Medvirkende N-DUB: Tore Vagn Lid, Jonas Skarmark, Tomas Nilsson, Morten Skage, Hilde Annine Hasselberg, Tor Christian Bleikli, Selma Indine Strønen Damm, Henrikke Meidell.
Varighet 50 minutter

Produsert i samarbeid med Dramatikkens hus og Prosjektprogram for kunstnerisk utvikling. Støttet av Bergen Kommune.

 

Publisert: 20.01.16 14:55
aid=4287