dramatikkens hus
rss Bookmark and Share

Axel Hellstenius
Synke så dypt

Spilleplan:

15.jan 16kl. 17:00  Synke s dypt

"Synke s dypt" av Axel Hellstenius

Verksted og visning 15/1 kl. 17

Verkstedet skal ha fokus på medskapende skuespillere. Gjennom verdiøvelser og refleksjoner rundt holdninger og karakterutvikling søker vi etter enda tydeligere karakterer, dramatiske situasjoner og samtidsrelevans - for dermed å finne de beste regiløsningene.

"Synke så dypt" baserer seg på virkelige hendelser, men er samtidig en teatral fiksjon med et klart budskap om ikke å dømme blindt. Stykket handler om norske kvinner som forelsker seg og innleder forhold til tyske okkupasjonssoldater - fedrelandets fiender. Kjønnsdriften er sansynligvis sterkere enn nasjonalfølelsen - noe kvinner blir straffet hardere for enn menn. Etter krigen ble et stort antall såkalte tyskerjenter over hele Europa skamklippet og dømt til internering for å ha brutt lover som ikke finnes. Det eneste landet som fratok de som hadde barn eller var gravide - og derfor valgte å følge sine kjære til hans hjemland - sitt statsborgerskap var Norge. Vi mener dette mørke kapittelet i vår historie har relevans til dagens globale krigssituasjon. Ved å bruke skuespillere med annen etnisk bakgrunn enn de som bebodde landet for 70 år siden, ønsker vi å peke på at dette er et tidløst og universelt problem.

Medvirkende: Iselin Shumba, Nasrin Khusrawi, Penda Faal, Kingsford Siayor og Ravdeep Singh
Verkstedleder: Bjørn Birch.
Dramaturg: Kristina Kjeldsberg.

Hellstenius (1960) bor i Oslo. Han debuterte med tv-serien "Fellesrommet" på NRK i 1985 og med "Askeladden og de gode hjelperne" på Oslo Nye Teater i 1996. I dag er han en av Norges mest produserte manusforfattere. Teaterstykket "Elling" har blitt satt opp på mer enn 300 scener i verden. Foruten scene- og radiodramatikk, film og tv-serier, skriver han barne-og ungdomsromaner.

Verksted er arbeidsprosess der teksten testet ut på scenen sammen med f.eks. regissør, skuespillere etc i en til flere dager. Verkstedet avsluttes med visning for mulige produsenter og fagmiljøet får innkikk i "arbeid i prosess".

Publisert: 09.12.15 10:19
aid=4229