dramatikkens hus
rss Bookmark and Share

Kritikkens plass i dramatikerutdannelsen

Spilleplan:

18.nov 15kl. 17:00  Kritikkens plass i dramatikerutdannelsen

Kritikkens plass i dramatikerutdannelsen

Seminar 18. november kl. 17

Hvordan kan negativ kritikk virke positivt? Finnes det en fryktkultur på Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO) som gjør det vanskelig å komme med innspill? Er det (i så fall) noe som gjelder for Teaterhøgskolen, eller finnes de samme trekkene også på andre avdelinger på KhiO?

En debatt om dette ble i september ført på scenekunst.no, initiert av de tidligere masterstudentene ved KHiO Solveig Styve Holthe (koreografi) og Runa Borch Skolseg (scenetekst). Deres åpne brev til rektor Jørn Mortensen ble besvart av Mortensen selv, men også av førstelektor på Teaterhøgskolen Øystein Stene. Diskusjonen ble videreført gjennom et innlegg fra en annen tidligere student, Linda Gabrielsen (scenetekst), og ytterligere kommentert av stipendiat ved KHiO Ingri Fiksdal (koreografi) og andre.

I panelet: Runa Borch Skolseg, Linda Gabrielsen, Øystein Stene, Ingri Fiksdal og Jørn Mortensen. Ordstyrer: Finn Iunker

Dette miniseminaret tar ikke sikte på å krangle om regnet som falt i forgårs. Snarere søker det etter å bruke gårsdagens erfaringer for å gjøre morgendagens studietilbud (enda) bedre. Og da blir spørsmålet: Hvordan kan negativ kritikk virke positivt – for scenetekstlinjen spesielt og for scenekunstutdannelsen generelt?

Seminaret er et initiativ fra Finn Iunker og arrangeres av Kunsthøgskolen i Oslo i samarbeid med Dramatikkens hus.

aid=4197