dramatikkens hus
rss Bookmark and Share

Per Boye Hansen om: Kunst

Spilleplan:

29.sep 15kl. 19:30  Per Boye Hansen om: "Kunst"

Per Boye Hansen om: Kunst

Foredrag 29/9

Om operasjefens forhold til kunst, hvorfor han setter pris på kunst og hvordan han har tilnærmet seg de ulike kunstartene.

”Kunsten er riktignok en del av kulturlivet, men står likevel i sterk interessekonflikt til det kulturlivet som det springer ut av. På mange måter kan man si at kulturen er kunstens verste fiende! Kulturlivet dekker våre behov, kunsten innfrir våre lengsler. Kulturen skal ta vare på tradisjonen, kunsten skaper nye tradisjoner. Kulturen er på sitt beste den tryggheten, den dannelse som gjør oss i stand til å vokse som mennesker og utvikle vår personlighet. Kunsten utfordrer oss til å søke nye horisonter, til å gjøre opprør med oss selv og stiller oss i dialog med det fremmede i oss. Og kanskje slik fører kunsten oss i kontakt med det mest opprinnelige, det innerste i vårt vesen. En av de beste definisjoner på kunst jeg vet om er at «kunst er det stedet der vi gjenkjenner oss i det vi ikke kjenner fra før».»

Operasjef Per Boye Hansen overtok ledelsen for Nasjonaloperaen våren 2012. Under hans ledelse har operaen gjennomgått en estetisk nyorientering med satsning på nye regissører, sentrale verk fra det 20. århundre og flere uroppførelser. Nasjonaloperaen har i denne perioden markert seg sterkt i der internasjonale landskapet.

Foto: Erik Berg

I foredragserien snakker scenekunstnere om temaer de er opptatt av. Annenhver tirsdag hele høsten!

Publisert: 25.08.15 15:59
aid=4081