dramatikkens hus
rss Bookmark and Share

"Rødlista" av Thea Borring Lande

Spilleplan:

24.aug 15kl. 00:00  Rødlista

"Rødlista" av Thea Borring Lande

Lukket visning

"Rødlista" er et monologbasert stykke som handler om tre ungdommer som kjemper for retten til egen eksistens. I tekstutviklingen har dramatikeren samarbeidet med flere referansepersoner, blant annet en gruppe med 10.klassinger. Øystein U. Brager har vært tilknyttet som dramaturg. Dramatiker: Thea Borring Lande. Regissør/veileder Kristina Kjeldsberg.

Dette verkstedet er et forsøk på å klargjøre teksten til prøvestart. I forbindelse med verkstedet inviterer vi blant annet ungdommer fra Forandringsfabrikken til en lukket visning og samtale.

Teksten er tidligere jobbet med gjennom verksted og to iscenesatte lesninger i Trondheim og Verdal i fjor. Dette var et samarbeid mellom Lande, Kjeldsberg, Propellen Teater og tre skuespillerstudenter ved HiNT. Det var også en lesning på Scenetekstivalen under Vårscenefest i Tromsø i fjor. Alle lesningene fikk meget gode tilbakemeldinger fra publikum.

Forprosjektet er støttet av Propellen Teater, Fond for frilansere, Norsk kulturråd - forprosjekt, Fond for lyd og bilde og nå også Dramatikkens Hus. Hittil har Fritt ord og Fond for utøvende kunstnere innvilget produksjonsstøtte.

 

Verksted på Dramatikkens hus er arbeid i prosess som varer i en til flere dager. Målet er å gi kunstneren en plass og ressurser til å skape ny norsk dramatikk. 

Publisert: 10.08.15 15:44
aid=4075