dramatikkens hus
rss Bookmark and Share

"Do Not Shine" av husdramatiker Kristofer Blindheim Grønskag
SPKRBOX

Spilleplan:

10.sep 15kl. 20:00  SPKRBOX

"Do Not Shine" av husdramatiker Kristofer Blindheim Grønskag

Urpremiere

DO NOT SHINE!

Se intervju og prøver fra stykket i New York

Hva skjer når to slampoeter, en beatboxer, en dramatiker og en teaterinstruktør skal lage hiphopteater om Janteloven? Hva skjer når de tre aktørene på scenen er fra tre forskjellige land? Hva skjer når de utforsker sine egne personlige historier om Janteloven gjennom hiphop-estetikken? Det som skjer er denne forestillingen: Do Not Shine! på SPKRBOX 2015.

Da Sandemose formulerte Janteloven i romanen "En flyktning krysser sitt spor" i 1933 rørte han ved et sårt punkt hos nordmenn. Han rørte ved dette mørke mantraet som alltid summer bakerst i hodene våre, eller helt fremme på tungen vår, om og om igjen: – Du skal ikke tro du er noe! Dette mantraet kan virke som selve motsetningen til hiphop. Så hvordan kan i det hele tatt hiphop eksistere i et land hvor Janteloven står så sterkt som den gjør i Norge? Og hvordan er det på Island, eller i USA? Kunne kanskje noen ha trengt en litt større dose Jantelov?

Do Not Shine! er hiphopteater om hiphopens antitese, utforsket av slampoetene Taro Vestbøl Cooper, Craig muMs Grant, beatboxer Bjartur «Beatur» Gudjonsson, dramatiker Kristofer Grønskag og regissør Jon Tombre.

Produsent: SPKRBOX i samarbeid med Dramatikkens hus.
Foto: Kim S. Falck Jørgensen


Forestillinga er en del av hiphopteaterfestivalen SPKRBOX 9.-13. september. Festivalen er på Nationaltheatret, Caféteatret og Dramatikkens hus. 

 

FESTIVALPASS 400KR
NB! Festivalen opererer med plassbilletter. Det betyr at alle med festivalpass må reservere/hente ut fribillett på forhånd til de arrangementene de ønsker å se. Du kan enten ringe, maile eller stikke innom billettluka på Nationaltheatret og reservere/hente ut gratisbillettene dine.

Reservering av fribillett for festivalpassholdere: 815 00 811 eller sende en e-post til salg@nationaltheatret.no

Reserverte billetter kan hentes ut i billettluka på Nationaltheatret før klokka 17:00 eller på Dramatikkens hus en halvtime før forestilling.

30 minutter før hver forestilling slippes alle billetter som ikke er reservert for salg i døra. Som festivalpassholder kan du dermed risikere å ikke få plass dersom du ikke har reservert/hentet ut billett på forhånd.

Søndag er Nationaltheatrets billettluke stengt, og billetter som skal hentes denne dagen må derfor hentes på Dramatikkens hus, senest en halvtime før forestilling.

aid=4052