dramatikkens hus
rss Bookmark and Share

Norsk Dramatikkfestival

Spilleplan:

12.jun 15kl. 14:00  Dramatikkfestivalen 12-14 juni

Norsk Dramatikkfestival

12.-14. juni 2015

Kjøp billetter HER.

NB! Det er endringer i tidligere program, for endelig program se festivalens nettsider: PROGRAM


BIOGRAFI ÅRETS DRAMATIKERE:

Hanne Ramsdal
(f. 1974), er utdannet litteraturviter og jobber med tekst innenfor film, teater og kunst. Hun debuterte med romanen “Jeg lukket døren bak ham da han gikk” i 2006, og driver teaterkompaniet Treverket. I 2013 skrev og satte de opp stykket “Happy Happy Love” på Brageteatret. Hun er også nettopp tatt opp som scenetekststudent ved masterutdanningen, KhiO.

Ingrid Weme Nilsen
(f. 1978), er utdannet teaterviter med master i russisk språk og litteratur. Hun har vært tilknyttet Teaterhuset Avant Garden og Trøndelag teater som dramatiker og regissør. Hun jobber også som dramaturg og er leder for teaterkompaniet Pontenegrinerne.

Kari Saanum
(f 1959) skriver bøker og scenetekst for barn, unge og voksne. Hun er forfatter og utøver i ulike tverrkunstneriske konstellasjoner med musikere og billedkunstnere, og jobber med lyd. Sammen med Liv Aakvik startet og drev hun scenetekstlaboratoriet Generator i 2005-2011. Hun har tidligere deltatt på Norsk Dramatikkfestival i 1994 og 1996.


Kathrine Nedrejord
(f. 1987), er utdannet litteraturviter med master i teaterstudier fra universitetet i Sorbonne. Hun debuterte med diktantologien Faen ta tyngdekrafta i 2008 og har også utgitt romanene Transitt (2010)Trengsel (2014)

Linda Cecilie Gabrielsen
(f. 1974), har utgitt romanene Kongen befaler (2005) og Alt vi ikke har bruk for (2013), og vært forfatter på barnestykket Trekant + Kule = Et matematisk eventyr (2010) og spillefilmen Bambieffekten(2011). Hun studerer nå master i scenetekst ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Liv Bjørgum
(f. 1945), er danser og koreograf. Hun var sentral i frigruppen Fri Ballet i Bergen og vært forbundsleder for Norsk Balletforbund (nå Norske Dansekunstnere) Hun har skrevet dikt, skuespill og musikaler.

Martin Lotherington
(f. 1972), er utdannet skuespiller ved Teaterhøgskolen i Oslo og debuterte på Hålogaland teater i 1996. Han er også senere utdannet innen produksjonsledelse av film, TV og scene og jobber i tillegg som sceneinstruktør og manusforfatter.

Mari Hesjedal
(f.1980), er scenograf og jobber med film, video, performance, lydkunst i inn- og utland. Med ”No place like home” (The Black Box: CSM, London) stod hun for manus, regi og scenografi. Hun har nylig studert ved Forfatterstudiet i Bø, Telemark.

Ragnhild Tronvoll
(f.1978) har manusutdannelse fra Den Norske Filmskolen på Lillehammer. Hun har også studert ved Skrivekunstakademiet i Hordaland. Hun har skrevet manus til spillefilmene “Sykt lykkelig” og “De nærmeste” i samarbeid med regissør Anne Sewitsky.

Sara Li Stensrud
(f.1979) er utdannet innenfor dans og litteratur. Hun debuterte som dramatiker i 2012 med teaterforestillingen “Lykkelig til mine dagers ende”, iscenesatt i samarbeid med skuespiller Ine Wilmann på Black Box. Tidligere hadde hun skrevet barnebøker og poesi, og i 2014 kom “Den Halvstore Eventyrboka”, en eventyrbok for voksne. Stensrud driver også omstreiferteateret “Didaktisk dukketeater”.

Årets jury har vært: Gisken Armand, Geir Gulliksen, Victoria Meirik, Kjersti Horn, Eirik Fauske og Marit Grimstad Eggen.

For mer informasjon: Norsk Dramatikkfestivals nettside. 

Dramatikkens hus er vertskap for Norsk Dramatikkfestival. 

aid=3990