dramatikkens hus
rss Bookmark and Share

Runar Hodne

Spilleplan:

07.okt 14kl. 19:30  Runar Hodne om: RABELAIS OG RABULISME 7.10 kl. 19:30

Runar Hodne om: RABELAIS OG RABULISME 7.10 kl. 19:30

Foredragserie

Runar Hodne skal i sitt foredrag prøve å lage en usammenhengende fortelling om filmskaperen Jack Smith, rennesanseforfatteren Rabelais, andre pratmakere og muligheter i dagens teater.

Hodne er sceneinstruktør med avbrutt hovedfag i Kunsthistorie. Han var i sin tid med på å starte undergrunnslabelen dBUT Records. Å se filmen Flaming Creatures av Jack Smith på 90-tallet var frigjørende. Å lese bøkene av renessanseforfatteren Rabelais om kjemper og skatologi ti år senere var forandrende. Runar Hodne skal prøve å lage en usammenhengende fortelling om Smith, Rabelais, pratmakere og muligheter i dagens teater.

Runar Hodne er utdannet ved regilinjen på Statens teaterhøgskol og er Cand. Mag fra Universitetet i Oslo. Regi i utvalg ved Nationaltheatret: Nokon kjem til å komme, Fruen fra havet, Byggmester Solness, En folkefiende, Seks personer søker en forfatter, Ad hoc: Dynastiet, Flaggermusen, Othello, Faust og Volpone. Han har også iscenesatt ved Rogaland Teater, Den Nationale Scene og Det Norske Teatret, Aarhus Teater, Det Kongelige Teater og Teatro Della Limonaia i Firenze. Film: Mot Moskva, i samarbeid med Jo Strømgren.

Hodne arbeider nå med: For tiden dramatiserer og forbereder han sammen med Cecilia Ôlvecki Gösta Berling saga som skal opp på Stockholms Stadsteater etter jul. Han forbereder også flere teaterprosjekter for fremtiden, bl.a. av Shakespeare, Ibsen, Moliere og Lollike.

Dramatikkens hus inviterer personer fra norsk scenekunst til å snakke om emner de er opptatt av. Vi vil lage et refleksjons- og møterom som ikke er direkte knyttet til pågående teaterarbeid, men som kan gi en mulighet for foredragsholderen mulighet til å sette eget virke i perspektiv.

Se hele programmet for FOREDRAGSERIE her

aid=3670