dramatikkens hus
rss Bookmark and Share

5boys.com av Simona Semenic

Spilleplan:

31.okt 14kl. 18:00  5boys

5boys.com av Simona Semenic

Gjestespill fra Brageteatret

5 gutter har et hemmelig møtested der de hver uke treffes for å leke. I denne fredede sonen forsvinner den kaotiske virkligheten rundt dem og de oppslukes fullstendig i rollespill der de selv bestemmer reglene.
Som Superman, Spiderman eller Aragron bekjemper og beseirer de verdens ondskap, uansett om fienden heter Darth Vader, er en homoseksuell mann eller tyskere fra andre verdenskrig… Og ingen jenter får være med.

Simona Semenic har skrevet en tekst der de fem guttene skal spilles av kvinner, som blandt annet utforsker innbyrdes gruppehierarkier og voldsmekanismer i samfunnet. Vold som nesten utlukkende utføres av menn.

Forestillingen stiller spørsmål rundt kjønnsroller, gruppetilhørighet og menneskers frykt for svakhet. Er leken alltid bare en lek, eller bestemmer virkeligheten også over vår fantasi? Hvem vil spille offer og hvem vil spille bøddel, og kan vi alltid være enige om spillets regler?

Med 5boys.com vil Brageteatret se på utviklingen av ungdomskulturen både ut i fra det rent språklige og i forhold til medmenneskelighet og menneskeverd.

Kjøp billett her:

NB! Få gjerne med deg samtalen mellom Liv Heløe og teatersjef Elsa Aanensen kl. 17:00, dvs en time før teateret begynner (samtalen er gratis)

aid=3614