dramatikkens hus
rss Bookmark and Share

Trine Falch om: Nydramatiske følelser

Spilleplan:

27.jan 15kl. 19:30 

Trine Falch om: Nydramatiske følelser

Foredragserie

Etter mange år i et postdramatisk uttrykk ble Trine Falch nysgjerrig på hva hun var postet ut fra, og undersøkte saken gjennom forskjellige produksjoner basert på europeisk teaterhistorie. Da hun kom tilbake fra teaterhistorien var hun blitt nydramatisk.

"Jeg er oppvokst med sprengt verdensbilde, men i stedet for å reflektere det i fragmenter, vil jeg heller plukke opp bitene og lage nye, forsøksvis sammenhengende forløp. Det er ikke sikkert det blir pent, men det er i alle fall konstruktivt ment." Falch sier hun undersøker muligheten for et nydramatisk teater som ikke rygger inn igjen bak den fjerde veggen, men tar live-situasjonen på alvor og finner fiksjonsnivåer som også kan omfatte publikum.

Trine Falch er scenekunstner med bakgrunn i en postdramatisk og konseptbasert tradisjon. Avbrøt studier i teatervitenskap (UiB) for å bli med i etableringen av Verdensteatret i 1986, fra 1988-2007 med i Baktruppen. Arbeidet omfatter alle deler av iscenesettelsen, fra idé til realisering, presentert som scene- og/eller billedkunst.

Sist sett med Problemet vender tilbake på Furuset og Laksespelet - allmenningens tragedie på Kunsthall Oslo. For tiden skrivende på en komedie om Jon Fosse død og gjenoppstandelse.

I foredragserien inviteres scenekunstnere til å snakke om emner de er opptatt av. Vi skaper et refleksjons- og møterom, som ikke er direkte knyttet til pågående teaterarbeid, men gir foredragsholderen mulighet til å sette eget virke i perspektiv.

 

aid=3609