dramatikkens hus
rss Bookmark and Share

Spilleplan:

28.mai 14kl. 12:15  Fortellerfestivalen 2014 - Makt

Fortellerfestivalen 2014 - Makt

Tradisjon tro huser Fortellerfestivalen Dramatikkens hus i slutten av mai. I fire dager til ende kan du høre det beste av muntlig fortelling fra inn- og utland. Årets festival blir den ellevte i rekken og har temaet MAKT.

Hva er målet med makten? Er det fellesskapets beste, eller er det individets beste? Med makt kommer ansvar. Makt forplikter. Men med makt kommer også frihet. Er makt en forutsetning for frihet? Hvordan bruker vi friheten og innflytelsen? Er vi så fornøyd med tingenes tilstand, at vi ikke bryr oss om vår egen evne til å påvirke? Hvor foregår den daglige maktkampen? Innad i en selv eller i utenfor I hvilken grad har jeg egentlig makt over meg selv?

Programmet på Fortellerfestivalen vil avspeile tematikken fra det små til det store, og sjangermessig stå i spennet mellom tradisjonsmateriale og mytologi til jeg-fortellinger og spoken word. Vi er stolte over å kunne prensentere vår egen Thomas Bye med forestillingen 0+0=4, britiske Xanthe Gresham med BABA YAGA AND THE VIRGIN, svenske Mikael Öberg med myten om den herskesyk INANNA, samt britiske Rachel Rose Reid med den poetiske og såre I AM HANS CHRISTIAN ANDERSEN. Fra vestlandet kommer Guri Aasen med sin forestilling FISKERKONA OG DØTRANE HENNAR- eit 100 årig kvinnealbum. I tillegg kan vi by på kurs, eget barneprogram, Blåtime, Ung fortellerscene, Samtaler på scenekanten og egen åpningsforestilling. Nytt av året er vårt samarbeid med Nordic Black Theatre og vi gleder oss til festivalbar og AFTERSTORY på Cafeteateret etter endt program på Dramatikkens hus. Fortellerfestivalen ser frem til fire dager sammen med deg. La deg overraske!


For mer informasjon: www.fortellerfestivalen.no

aid=3376