dramatikkens hus
rss Bookmark and Share

Kinder K

Spilleplan:

04.feb 14kl. 19:00  Kinder K

Kinder K

av Kristofer Blindheim Gr°nskag

I Tyskland, 1939 fødes Gerhard Herbert Kretschmar. 156 dager senere blir han det første barnet som avlives i nazistenes eutanasiprogram. I dag skal HAN og HUN få sitt første barn.

Fostervannsprøven viser at noe er annerledes… KINDER K er et stykke som fører sammen to historier om menneskeverd.

Stykket Kinder K av Kristofer Blindheim Grønskag ble vist som en del av l stunt-serien ved Norsk Dramatikkfestival i august, 2013, der teksten fikk sitt første møte med publikum. Stuntserien innebærer egentlig kun tre dagers prøvetid, men produksjonen hadde sikret ytterligere økonomisk støtte fra Fritt Ord som gjorde at det ble mer enn et stunt. De ønsket å gi Kinder K sin velfortjente urpremiere, i en enkel men effektiv iscenesettelse.

KJØP BILLETT HER:

Kristofer Blindheim Grønskag er dramatiker og universitetslektor med en mastergrad i Drama og Teater fra NTNU. Har skrevet et titalls dramatiske verker, både for barn og voksne med premierer både i Norge og Danmark. Hans stykke DEN ELSKEDE vant juryens bronsepris under Amsterdam Fringe 2012 og skal spilles på samme festival i år. Stykket vant i tillegg tredeplass i Norsk Teaterråds manuskonkurranse 2012. KINDER K vant andreplass i Norsk Teaterråds manuskonkurranse 2012. Grønskag har tilknytning til dramatikerfellesskapet Propellen. Kristofer er også en av Husdramatikerne ved Dramatikkens hus 2013-2015l

Axel Aubert er utdannet på Teaterhögskolan i Stockholm, men flyttet til Oslo i 2008. Har jobbet som freelancer i Sverige og Norge siden 2001, blant annet for Riksteatret, Nationaltheatret og Oslo Nye.

Ida Løken er utdannet skuespiller på Teaterhögskolan i Helsingfors, og har jobbet som skuespiller i Norge, Sverige og Finland, blant annet for Beaivváš Sámi Teáhter, Oslo Nye, Riksteatret og Nordland Teater.

Øystein Ulsberg Brager er frilans sceneinstruktør. Han er delt kunstnerisk leder for det internasjonale teaterkompaniet Imploding Fictions som blant annet står bak det Heddaprisvinnende prosjektet Oslo Internasjonale Teater. Han jobber også som kunstnerisk konsulent ved Norsk Skuespillersenter.

Produseres med støtte fra: Dramatikkfestivalen, Stiftelsen Fritt Ord og Senter for studier av Holcaust og livssynsminoriteter (HL-senteret)

aid=3245