dramatikkens hus
rss Bookmark and Share

Jeg er den eneste som har vært på månen
Jeg er den eneste som har vært på månen
Jeg er den eneste som har vært på månen
Jeg er den eneste som har vært på månen
Jeg er den eneste som har vært på månen
Jeg er den eneste som har vært på månen

Spilleplan:

01.nov 13kl. 19:00  billetter@dramatikkenshus.no
02.nov 13kl. 15:00  billetter@dramatikkenshus.no
02.nov 13kl. 19:00  billetter@dramatikkenshus.nobillettpris 100/60

Jeg er den eneste som har vært på månen

av Toril Solvang

Gate på gate på gate i en by. Vi går forbi hverandre. Ser vi hverandre? Vil vi se hverandre? En mor leter etter sin sønn.  En sønn leter etter friheten. Han drømmer om å kjøpe seg en båt. Han vil ut på sjøen, han vil bort fra alt, men han er narkoman og bundet i en bane han selv ikke har kontroll over. Han vil ikke ha noe med noen å gjøre, han tror ikke at det er de som styrer som styrer, han har sonet for det han har gjort, men kan han bli fri? Er valgene vi gjør frie? Finnes det et quick fix ut av avhengigheten? Jeg er den eneste som har vært på månen er skrevet for skuespillerstudentene Sofia Knudsen Estifanos, Andreas Ven Langø, Inga Josefine Ibsdotter Lilleaas og Andrea Vik. Dramatiker Toril Solvang har sammen med studentene utforsket utenforskapet i vårt norske demokrati. Resultatet er en historie om de narkomanes vilkår i dagens Norge.


Skuespillerutdanninga ved Høgskolen i Nord-Trøndelag har en helaftens teaterproduksjon innenfor profesjonelle rammer som det viktigste konkluderende arbeid for avgangsklassen. For kullet 2011-2014 har HiNT høsten 2013 valgt å lage tre separate teaterforestillinger rundt temaet Demokrati i samarbeid med tre dramatikere. Det vil være tre premierer på tre ulike steder i landet, og i tillegg har man muligheten til å se alle forestillingene i løpet av tre dager på Verdal i november. Denne historien hørte hjemme i Oslo, og det er med stolthet HiNT har forflyttet sine fire skuespillerstudenter til Oslo og Dramatikkens hus for anledningen.

Manus: Toril Solvang
Regi og bearbeidelse: Lene Therese Teigen
Scenografi og kostymedesign: Ada Hesjevoll
Lysdesign: Cecilie Graven Engseth
Komponist og lyddesign: Tov Ramstad
Produsent: Anita B. Bjørnstad (HiNT) og Kristin Skiftun

Produsert av HiNT i samarbeid med Dramatikkens hus.
Produksjonen er støttet av Fritt Ord.

Billettpris er 100/60

Dop og Demokrati: Toril Solvang samtaler med Arild Knutsen, leder for Foreningen for Human Narkotikapolitikk. Ordstyrer er Lene Therese Teigen. 2.11 etter forestillingen kl. 15.00.

aid=3108