dramatikkens hus
rss Bookmark and Share

Fredagsdram til websiden

Spilleplan:

18.okt 13kl. 17:00  FredagsDram: Jeg er ikke sint

FredagsDram: Jeg er ikke sint

av Trond Arntzen

«De sier jeg er selvstendig. Stakkars deg, du er så selvstendig, sier de og beundrer meg. Hva faen skal det bety?»
Far er død, men han har satt regien på begravelsen til punkt og prikke. Lu gjør opp status. Femtifire elskerinner er på plass i sørgeslør. Fire av dem har far vært gift med. Mor var hans første kone. Lu ble hans niende barn av i alt tjueto. Trettien barnebarn og seks oldebarn er er også representert. Og arven er plassert i et fond for viljesterke, evnerike unge menn med et spesielt talent for å ville opp og frem. Men Lu får også så hun klarer seg. Hun klarer seg faktisk svært bra. Alene. Bare et svakt punkt har hun: Menn - dem som ligner Lus far. Men Dan er annerledes. Han diskuterer ikke på død og liv hver minste ting. Han sier faktisk ikke et kvekk.

Regissør og skuespillere har jobbet i fire dager med teksten og resulatet av det kan du se et utdrag av på denne Fredagsdrammen.


Regi: Jonas Corell Petersen
Skuespillere: Stine Fevik og Espen Alknes.

Etter pausen blir det møte med jurymedlemmene fra Norsk Dramatisk Kanon, Tom Remlov, Kai Johnsen og Siri Senje,  som samtaler om prosjektet.

NORSK DRAMATISK KANON:

Hva skjedde innenfor norsk dramatikk i det knappe hundreåret mellom Henrik Ibsens siste skuespill og Jon Fosses første? Norsk Dramatisk Kanon offentliggjøres i Morgenbladet via en artikkelserie i oktober/november, der de utvalgte dramatikerne og verkene omtales og presenteres. 14. desember vises et utdrag av hvert enkelt av de 10- 12 utvalgte dramatiske tekstene på scenen på Dramatikkens hus som en hyllest til Norske Dramatikeres Forbund på 75 års dagen. Norsk Dramatisk Kanon er et samarbeid mellom Dramatikkens hus og Morgenbladet. Fagjuryen består av Ane Farsethås, Ivo de Figueiredo, Tom Remlov, Kai Johnsen og Siri Senje.

Jeg er ikke sint er utviklet med tilskudd fra Kulturrådets scenetekstordning. Dette er første gang teksten møter et publikum.

FredagsDram og wraps i pausen er fortsatt gratis.

 

aid=3104