dramatikkens hus
rss Bookmark and Share

Morten 11 år
Morten 11 år

Spilleplan:

07.sep 13kl. 14:00  billetter@dramatikkenshus.no
07.sep 13kl. 18:00  billetter@dramatikkenshus.no

Morten 11 r

av Toril Solvang

Hva har postkasser og karuseller med døden å gjøre? Rimfrost Teaterensembles forestilling Morten 11 år er basert på en bok av Simon Flem Devold. En sann historie om at vanskelige ting også kan være rart og morsomt. Om postmenn, lego, rare drømmer, nye venner og det å være redd for det man ikke vet hva er.

Morten på 11 år er syk og vet at han snart skal dø. Han skriver et usedvanlig ærlig brev til Simon Flem Devold om hvordan sykdommen har gjort at han har kommet nærmere foreldrene sine. Brevet kommer på trykk i Aftenpostens faste lørdagsspalte På Skråss med Simon under tittelen ”Et rart brev”. Dette brevet utløser et skred av brev fra barn om sorg, sykdom og død. Brevet inneholder en åpenhet om død som barn har savnet. Forfatter og journalist Devold møter Morten, og gjennom deres samtaler blir boken Morten 11 år til. Rimfrost Teaterensembles forestilling er basert på denne boken og følger Morten den siste tiden av hans korte liv, med humor, alvor og filosofiske spørsmål.

Medvirkende:

Idé: Rimfrost Teaterensemble
Prosjektleder: Kristine Myhre Tunheim
Produsent: Hanna Solberg Christoffersen
Dramatiker: Toril Solvang
Regi: Ensemblet
Regikonsulent: Morten Røsrud
Skuespillere: Kristine Myhre Tunheim, Alexander Rindestu og Jonas Delerud
Scenograf: Lisa Hjalmarson
Komponist: Benjamin Mørk
Lysdesigner: Isak E. Bjørn
Grafisk designer: Kine Yvonne Berntsen

Billetter: billetter@dramatikkenshus.no
Anbefalt aldersgrense 7 år.

Rimfrost Teaterensemble er et teaterkompani samlet rundt målet om å skape stor scenekunst på små plasser. Kompaniet er lokalisert i ArtSenja Kunstsenter på Senja, og er drevet av skuespillerne Kristine Myhre Tunheim, Alexander Rindestu og Jeanette Solbakken. I tillegg knytter kompaniet kontinuerlig til seg lokale, nasjonale og internasjonale scenekunstnere gjennom sine produksjoner. Formmessig kan sceneproduksjonene til Rimfrost sies å være en smeltedigel for et formspråk basert på visuelle teatermetoder og utforskende publikumskontakt. Publikumsrelasjonen står alltid i fokus i Rimfrost sine forestillinger. Ensemblet har de siste årene fordypet seg i arbeidet med barneteater, og den dokumentariske teatersjangeren. I Morten 11år kombinerer ensemblet for første gang disse to sjangrene. Gjennom en kontinuerlig utforskning av form, tekst, sjanger og stil, søkerensemblet å finne magien som oppstår i skjæringspunktet mellom historien, mennesket og samfunnet.

Prosjektet er støttet av: Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende kunstnere, ExtraStiftelsen, Dramatikkens Hus, Fritt Ord, Mental Helse, ThinLight Norge, STÆRKERE - psykisk helse for barn og unge Dyrøy, Lenvik, Berg, Torsken, Tranøy og Sørreisa kommune.

aid=3001