dramatikkens hus
rss Bookmark and Share

Kristofer B Grønskag
Øystein Ulsberg Brager
Kristofer B Grønskag og Øystein U Brager

Spilleplan:

24.aug 13kl. 17:00  Kinder K

Kinder K

Kristofer Blindheim Grønskag

I Tyskland, 1939 fødes Gerhard Herbert Kretschmar. 156 dager senere blir han det første barnet som avlives i nazistenes eutanasiprogram. I dag venter  HAN og HUN få sitt første barn. Fostervannsprøven viser at noe er annerledes. "Kinder K" er et stykke som fører sammen to historier om menneskeverd.

Stykket "Kinder K" av Kristofer Blindheim Grønskag har blitt valgt ut til stuntserien ved Norsk Dramatikkfestival i august, der teksten får sitt første møte med publikum. Stuntserien innebærer egentlig kun tre dagers prøvetid, men de har sikret ytterligere økonomisk støtte fra Fritt Ord, som betyr at de kan gjøre mer enn et stunt - de ønsker å gi stykket sin velfortjente urpremiere, i en enkel men effektiv iscenesettelse.

Kristofer Blindheim Grønskag er dramatiker og universitetslektor med en mastergrad i Drama og Teater fra NTNU. Har skrevet et titalls dramatiske verker, både for barn og voksne med premierer både i Norge, Sverige, Danmark, Bosnia og Nederland. I september 2012 vant hans stykke "Den elskede" Amsterdam Fringe Bronze Award, og skal spilles igjen på samme festival i 2013. "Kinder K" vant forøvrig andreplass i Norsk Teaterråds manuskonkurranse 2012. Han har tilknytning til dramatikerfellesskapet Propellen.

Axel Aubert er utdannet på Teaterhögskolan i Stockholm, men flyttet til Oslo i 2008. Har jobbet som freelancer i Sverige og Norge siden 2001, blant annet for Riksteatret, Nationaltheatret og Oslo Nye.
Ida Løken er utdannet skuespiller på Teaterhögskolan i Helsingfors, og har jobbet som skuespiller i Norge, Sverige og Finland, blant annet for Beaivváš Sámi Teáhter, Oslo Nye, Riksteatret og Nordland Teater.

Øystein Ulsberg Brager er frilans sceneinstruktør. Han er delt kunstnerisk leder for det internasjonale teaterkompaniet Imploding Fictions som blant annet står bak det Heddaprisvinnende prosjektet Oslo Internasjonale Teater. Han jobber også som kunstnerisk konsulent ved Norsk Skuespillersenter.

Produseres med støtte fra: Dramatikkfestivalen, Stiftelsen Fritt Ord og Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter (HL-senteret)

Stuntvisningene starter 17.00 og varer i ca. 4 timer. Samtale på scenekanten i etterkant med  dramatikerne og Tale Næss . Billetter bestilles på billetter@dramatikkenshus.no Billettpris kr. 100

aid=2945