dramatikkens hus
rss Bookmark and Share

Spilleplan:

26.apr 13kl. 18:00  DUS regional festival for Oslo 2013
27.apr 13kl. 18:00  DUS regional festival for Oslo 2013
28.apr 13kl. 08:30 

Regional festival for Den Unge Scenen - Oslo 2013

helgen 26. - 28. april

Dramatikkens hus er nok en gang vertskap for den regionale DUS festivalen for Oslo. I løpet av helgen viser syv grupper forestillinger av fire ulike stykker:
Toril Solvangs «Hangaren», spilles av Nordic Black Ungdom, BærMuDa Ungdom og Oslo barne og ungdomsteater. Kristin Auestad Danielsens «Den mørke skya» spilles av Hartvig Nissen Skole.
Bjørn Sortlands «Vinn & forsvinn» spilles av Stabekk Teater, og H.U.S.K. Gunnar Germundsons «Kim leker» spilles av Transformator.

En av forstillestillingen blir valgt ut for å representere Oslo i den nasjonale DUS festivalen som finner sted på Det Norske Teatret i mai 2013. Hvis du vil vite mer om DUS se www. dus.as.

DRAMATIKERNE:

KIM LEKER
Gunnar Germundson (f. 1962) debuterte i 1991 med et hørespill i NRK etter å ha gått på Forfatterstudiet i Bø. Han tok deretter hovedfag i sosiologi og ble ikke dramatiker før “Peppen, ut” som ble produsert av Nationaltheatret i 1998 og vist på Norsk Dramatikkfestival samme år. Det ble senere utgitt i bok og produsert som hørespill i NRK. Etter det har Gunnar skrevet flere hørespill og manus til filmen “Radiopiratene”. Fra 2006 og fram til 2012 har Gunnar også vært leder for Dramatikerforbundet.

DEN MØRKE SKYA
Kristin Auestad Danielsen (f. 1981) er fødd i Torshavn og oppvaksen i Gjesdal. Ho har bachelor i Allmenn litteraturvitskap, har gått på Forfattarstudiet i Tromsø, og er utdanna ved dramatikarutdanninga i Århus. I 2004 blei einaktaren hennar “Bartender” oppført ved Dramatikkfestivalen på Det Norske Teatret. I 2005 ga Gyldendal ut diktsamlinga “Alle i Norge, i tre, i hengekøyer". I 2011 skreiv ho teksten til “Hjemløs”, som hadde urpremiere på Odense Teater i Danmark.

HANGAREN
Toril Solvang (f. 1978) er utdannet dramatiker på Dramatiska Institutet i Stockholm. I 2010 kom hun tilbake til Norge og har siden jobbet med barneteater med Ferske Scener i Tromsø, på Østfold teater og på Dramatikkens hus. Hun jobber også som oversetter.  I 2011 hadde hun premiere på “Det Stykke Natt” som bygger på intervjuer. Hun er opptatt av dokumentarisk materiale. “I much prefer being able to see the eyes” er det siste hun skrev og regisserte.

VINN&FORSVINN
Bjørn Sortland (f. 1968) bur i Bergen. Han gjekk ut frå Skrivekunstakademiet i 1991. Etter debutboka “Det er ikkje natta” fra 1992 har forfatteren skrive 45 skjønnlitterære bøker, både for barn og ungdom, men også for vaksne. Han er utgitt i USA, Canada, Italia, Frankrike, Spania, Nederland, Tyskland, Austerrike, Sveits, Ungarn, Sør-Korea, Taiwan, Sverige, Danmark, Færøyane, Finland, Egypt og Palestina. Han har motteke mange norske og internasjonale litteraturpriser. Karakteristisk for Sortlands bøker er både den lette, humoristiske stilen og at han tek barn og unge sitt univers og problem på alvor.

aid=2765