dramatikkens hus
rss Bookmark and Share

Sarah, Amina og Mimmi
Tekstlab

Spilleplan:

12.apr 13kl. 19:00  Tekstlab #3 - Rare frukter

Tekstlab #2 - Rare frukter

av og med Sarah Ramin Osmundsen, Amina Sewali og Mimmi TambaI dette verkstedet, som foregår mellom 2.-12. april, utforsker vi musikk, lyd, lyriske tekster og poesi inspirert av kunstnerne Billie Holiday, Nina Simone og Miriam Makeba. Hva skjer når vårt språk møter disse verkene? På hvilken måte snakker de til oss i dag og hvordan påvirker deres liv vår kultur og samfunn?

I møte med kunstnerens egne stemmer, språk, bevegelesvokabular og personlige uttrykk, vil vi skape en scenisk råtekst. Vi jakter etter en fortellerform gjennom utforskning og lek med ulike uttrykksformer som slam, musikk, bevegelse og komposisjon i rom. Verkstedet vil utforsker teksten-  og musikkens romlighet og fysikalitet. Verkstedsprosessen er tverrfaglig og ledes av scenekunstnerne Cathrine Bjørndalen, Gunhild Bjørnsgård og Shanti Brahmachari.

Tekst & utøvere:  Amina Sewalli, Sarah Ramin Osmundsen, Mimmi Tamba
Vokalinstruktør: Tracee Lewis Meyn
Veiledere & Visning:  Cathrine Bjørndalen, Gunhild Bjørnsgaard, Shanti Brahmachari

TekstLab er et laboratoriet  hvor det eksperimenteres for å praktisk utvikle scenetekster i et samspill mellom tekst, fortellinger, lyd, språk, og fortellerform. Målet er å skape prosesser som trekker på den kompetansen, erfaring, språk og uttrykk som finnes hos kunstnerne som deltar i TekstLab. TekstLab har siden 2008 vært et tilbud til kunstnere som arbeider med tekstutvikling. Intensjonen med prosjektet er å få frem nye stemmer og nye tekster ved å gi kunstnere mulighet til utvikle idéer, konsept, eller utkast til tekster gjennom prosessarbeid. Det er et mål å synliggjøre arbeidet i møte med publikum gjennom dialog, iscenesettelser, lesninger og prosessvisninger.

TekstLab samarbeider med Dramatikkens hus, Norsk Skuespillersenter og Nordic Black Theatre, og er støttet av Norsk Kulturråd
 

www.tekstlab.com

Les artikkel om Tekstlab

aid=2705