dramatikkens hus
rss Bookmark and Share

Lindås logo
Lindås
Lindås
Liindås

Spilleplan:

18.apr 13kl. 21:00  Lindås

Lindås

av Eirik Fauske

En familiegjenforening, en utgraving, et ønske om nærhet til det som for alltid vil være borte.

Lindås ligger på Vestlandet, fem mil nord for Bergen og en mil sør for Norges største oljeraffineri – Statoil Mongstad. Her slo familien Fauske slo seg ned i 1982.Tjueto år senere hadde de tre barna flyttet ut. I løpet av denne perioden har Norge blitt djevelsk rikt, og en god del av inntektene har raffineriet ved Lindås, der flere medlemmer av familien Fauske har jobbet, stått for.

“Lindås” er Eirik Fauskes personlige og arkeologiske utforskning av sin egen bakgrunn og det norske oljeeventyret - en iscenesettelse av flere ulike historier, fortalt med Eirik Fauskes egenartede dramatikerstemme og scenespråk. Historien om oljen og om familien, om oppvekst og om avskjed. Bruddstykker av de ulike historiene utgjør en collage av vår felles fortid og samtid.


"Lindås"  hadde premiere på Teaterhuset Avant Garden i fjor vinter, ble deretter vist på Black Box teater, og 18. april gjester forestillingen Dramatikkens hus som del av en vårturné.

Tekst og regi: Eirik Fauske.
På scenen: Erlend Samnøen, Terese Vangstad, Tov Sletta, Ingvild Meland og Eirik Fauske.
Dramaturg: Marit Grimstad Eggen.
Scenografi: Signe Becker.
Video og lyd: Jørgen Noodt Skjærvold.
Lys: Eirik Brenne Torsethagen.
Produsenter: Marit Grimstad Eggen/Eirik Fauske.
Outside eyes: Ole Johan Skjelbred og Per Ananiassen.
Grafisk design: Kristian Kaupang (www.kristiankaupang.no).

Forestillingen vises også i Tromsø 4.-5. mai og i Stavanger 29.-30. mai

Støttet av: Norsk kulturråd, Fond for utøvende kunstnere, Dramatikkens hus, Teaterhuset Avant Garden. Co-produsert av: Dramatikkens hus, Teaterhuset Avant Garden. Gjenopptakelsen er støttet av Fond for lyd og bilde, Kulturrådet, Vårscenefest, og Dramatikkens hus.

 

aid=2623