dramatikkens hus
rss Bookmark and Share

Fortellerfestivalen 2013
Fortellerfestivalen 2013
Fortellerfestivalen 2013

Spilleplan:

06.jun 13kl. 12:45  Fortellerfestivalen 2013

Fortellerfestivalen 2013

Jubileum og forvandling


Når Fortellerfestivalen igjen arrangeres på Dramatikkens hus 6.-9. juni, er det med Forvandling som tema og tiårsjubileum som ramme. Både gamle favoritter og nye oppdagelser er invitert til festivalen som alltid jobber for å vise det beste av aktuell norsk og internasjonal muntlig fortellerkunst. I løpet av fire dager blir det som vanlig et bredt utvalg av forestillinger, kurs og faglig symposium, samt rom for samtaler, diskusjoner og utveksling for alle som er opptatt av fortellinger, muntlig fremførelse og muntlig tekst. 

Til festivalen kommer Ben Haggarty (UK) deltar med "Mr. Sandman", en intens og mørk forestilling, mens Kate Corkery (IR) kommer med sin prisbelønte forestilling "Little sweetshop on the shore". Fra Danmark deltar Jens Peder Madsen med en forestilling om barndom og minner, og i den norske delen av programmet blir det bl.a premiere på "Krigsfortellinger" med Amir Mirzai og Torgrim Mellum Stene; en forestilling basert på Amirs egne opplevelser fra krig og revolusjon.     

Forvandlingen er ofte magisk og overraskende, men kan også være sakte, umerkelig og gradvis. Den kan være av det gode og det onde, den kan skjule eller avdekke, den kan være trollsk og katostrofal, eller vidunderlig og ønsket. Vi er på jakt etter fortellinger om både den skremmende og utrolige forvandlingen, men også fortellinger om de overganger og endringer som inngår i den forvandlingen ethvert liv innholder og innebærer.

Følg med på www.fortellerfestivalen.no for oppdateringer og nyheter fra programmet, og hold av 6.-9. juni for et lite firedagers jubileumseventyr på Dramatikken hus!

Fortellerfestivalen er støttet av Norsk Kulturråd, Fritt Ord, og Oslo Kommune og arrangeres av Albatrass og Fortellerhuset.

aid=2576