dramatikkens hus
rss Bookmark and Share

Heks - en thriller

Spilleplan:

08.des 12kl. 19:00 
09.des 12kl. 19:00 

Heks - en thriller

av Marius Leknes Snekkevåg

Frykten sprer seg når to unge jenter blir funnet bevisstløse på en strand. Hvem er de? Hva har skjedd med dem? Er det heksene som har kommet tilbake? Paranoiaen får gamle synder frem i lyset. Folk rives fra hverandre. Hvem kan man nå stole på?

Heks er et nyskrevet teaterstykke med dans og musikk basert på de lokale hekseprosessene på Haugalandet. Stykket er del av en trilogi, Straff, som tar opp ulike aspekter ved syndebukkfenomenet. Et fenomen som stadig får aktualitet gjennom problemstillinger i samtiden. Utgangspunktet for historien som fortelles i Heks er den sanne hendelsen som finner sted i 1729: to unge ukjente jenter skylles i land på Sør-Karmøy. Dette gir liv til gammel frykt og overtro. Heksejakten settes igjen i gang.

Haugesunds Avis gir forestillingen terningkast fem og skriver: Et stilfullt fryktens teater - Deilig å se Linn Løvvik og Elsa Aanensen få roller som krevde mye av dem.

Produsent: Scenekraft
Manus: Marius Leknes Snekkevåg
Regi, scenografi og kostyme: Audny Chris Holsen
Musikk: Halvor Lillesund og Vegard Fossum
Koreograf: Sigrid Edvardsson
Lysdesign: Trygve Andersen

Medvirkende: Elsa Aanensen, Håkon Karoliussen, Nina Sele, Linn Løvvik, Dina Lande, Martin Lotherington, Eva Grainger, Hilde Bjørnebøle og Katja Henriksen Schia
Musikere: Halvor Lillesund, Vegard Fossum og Tobias Tellmann

Les anmeldelse fra Haugesunds Avis: http://www.h-avis.no/puls/et-stilfullt-fryktens-teater-1.7645796

Heks - en thriller er støttet av blant andre Dramatikkens hus, Fritt Ord, Rogaland Fylkeskommune og Fond for utøvende kunstnere.

aid=2487