dramatikkens hus
rss Bookmark and Share

Ole Johan Skjelbred, Maria Henriksen og Henrik Rafalesen
Ole Johan Skjelbred
Henrik Rafaelsen
Runar Hodne
Geir Gulliksen

Spilleplan:

14.okt 12kl. 20:00  En kropp
16.okt 12kl. 20:00 
17.okt 12kl. 20:00 

En kropp

av Geir Gulliksen

Geir Gulliksen debuterer som dramatiker.

Masja har kommet til Norge og forelsker seg i en norsk mann. Hun lærer seg språket. Hun skaffer seg en bedre jobb. Hun går over gulvet med dyrere sko enn hun gikk med før.

Ole vil ha et nakent liv. Naken fra livet og ned. Det betyr halvveis naken og liksom helt til å forsyne seg av.

Henrik lurer på hva som skjer med ham. Ansiktet hans åpner seg, og alle kan bare gå rett inn.

Alle vil gjerne være en kropp for en annen.

Men kroppen forstår ikke hva den er med på.

 

Regi: Runar Hodne
Skuespillere: Maria Henriksen, Ole Johan Skjelbred og Henrik Rafaelsen
Dramaturg: Cecilia Ölvezcky
Regiassistent: Olav Waastad
Lysdesign: Cathrine Kleivdal

Foto: Kolonihaven studio/Cf Wesenberg

 

Premieren 14. oktober kl. 20:00 er utsolgt!
Billettpris  kr. 100,- og 60,-

Forhåndsbestilling av billetter: trine@dramatikkenshus.no
senest kl. 12:00 forestillingsdag. Forhåndsbestilte billetter må hentes senest 30. minutter før forestillingen starter.

Produsert av Dramatikkens hus i samarbeid med Nationaltheatret.

Geir Gulliksen (f. 1963) er forfatter og forlegger. Han har skrevet romaner, dikt, essays og barnebøker. Diktet "Alt dette skal begynne en gang til" fra samlingen Se på meg nå ble kåret til årets beste dikt av NRK P2s fagjury og lyttere i 2005, og i 2008 ble han tildelt Mads Wiel Nygaards legat. Blant de seneste bøkene hans er de kritikerroste romanene "Tjuendedagen" (2009), "Forenkling" (2010) og "Bøyde knær" (2012).

Runar Hodne (f. 1970) er utdannet ved regilinjen på Statens teaterhøgskole. Han mottok bl.a. Heddaprisen  for sin regi av Jon Fosse's Nokon kjem til å komme på Nationaltheatret i 2001. Ved samme teater satte Hodne opp blant annet Ibsens ”Fruen fra havet” og ”En folkefiende” og Pirandellos ”Seks personer” søker en forfatter. Fra 2007 var han en del av den kunstneriske ledelsen ved Torshovteatret. Han har også iscenesatt ved blant annet Rogaland Teater, Den Nationale Scene og Det Norske Teatret, Aarhus Teater, og Teatro Della Limonaia i Firenze. Han mottok i 2005 to Reumert-priser for ”Anna Karenina” ved Aalborg teater.

Cecilia Ölvezcky (f. 1943) er dramaturg, med hovedfag i litteratur- og kunstformidling fra Universitetet i Budapest. Hun er også utdannet skuespiller fra skuespillerlinjen ved Statens Teaterskole i Budapest. Hun arbeidet som skuespiller ved Veszprém Statsteater i tre år og gjesteskuespiller ved flere andre teatre. Ölvezcky var Dramaturg ved Malmö Stadsteater, med regioppdrag fra 1973-1982, og dramaturg ved Det Norske Teatret fra 1982, med regioppdrag. Hun var hovedlærer i dramaturgi på regilinja ved ved Kunsthøgskolen i Oslo, Fakultet for scenekunst og jobber for tiden ved Gøteborgs Stadtsteater og ved Stockholms Stadtsteater. Hun var dramaturg på Ungarns Nasjonalteater med produksjonen ”Peer Gynt” i Kai Johnsens regi. Hun har også skrevet essays om Fosse, Norén og Enquist i Ungarn, samt oversatt flere skandinaviske teaterstykker til ungarsk, og vært konsulent ved Dramatikkens Hus.

Henrik Rafaelsen (f. 1973) er utdannet ved Teaterhögskolan i Stockholm (1994–1998). Roller i utvalg, Nationaltheatret: Almers i ”Lille Eyolf”, Aksel i ”Markens grøde”, tittelrollen i ”Erasmus Montanus”, Mosca i ”Volpone – en komedie uten kjærlighet”, Advokaten i ”Et drømspill”, Theseus/Oberon i ”En midtsommernattsdrøm”, Iago i ”Othello” og Vronskij i ”Anna Karenina”. Det Norske Teatret: Raskolnikov i ”Brotsverk og straff”, tittelrollen i Peer Gynt. Stockholms Stadsteater: Offiseren i ”Ett drömspel”, Andrej i ”3 systrar”, Fyrst Mysjkin i ”Idioten”. Kongen i ”Spelet om Heilag Olav på Stiklestad”. Film: ”Elina – som om jag inte fanns”, ”Limbo” og ”Sykt lykkelig”. Fikk kritikerprisen for ”Peer Gynt” i 2005 og Amandaprisen for bestemannlige hovedrolle i ”Sykt Lykkelig” i 2011.

Ole Johan Skjelbred (f. 1972) er utdannet ved Statens Teaterhøgskole 1995-98. Roller i utvalg, Nationaltheatret: Todd i ”Langt borte”, Sønnen i ”Vinterforvaring”, Døden i ”Blodbryllup”, Osvald i ”Gengangere”, Eleseus i ”Markens grøde”, Thorvald i ”Kaldt produkt”, Volpone i ”Volpone – en komedie uten kjærlighet”, Den eine i ”Eg er vinden”, Peder Mortensgård i ”Rosmersholm”, medvirkende i ”En vanlig dag i helvete”, Eisenstein i ”Flaggermusen”, medvirkende i ”Ibsenmaskin”, Menelaos i ”Ifigenia i Aulis” og medvirkende i ”Sonic Hamlet” og ”Twilight bar”, et stykke han også oversatte. Han har bearbeidet og oversatt en rekke teaterstykker for bl.a. Rogaland Teater, Det Norske Teatret, Den Nationale Scene, i tillegg til Nationaltheatret. Han hadde sin regidebut med ”Kommunikasjon mellom svin”.

Maria Henriksen er utdannet ved det statlige teaterakademiet i St. Petersburg, og spilte deretter blant annet Hilde i Ibsens ”Byggmester Solness”, Rakel i ”Prusjkinas Ovetjka” og Kasjtanka i Tsjekhovs ”Kasjtanka i St. Petersburg”. I Norge har blant annet spilt hovedrollen i ”Lorcas Blodbryllup” på Nationaltheatret og i ”Kvinna i Lys” av Lars Norén, begge i regi av Eirik Stubø. Videre spilte hun i Nikolaj Gogols ”Ein gal manns dagbok” på Det Norske Teatret, Sara i ”Ivanov” på Hålogaland Teater, i soloforestillingen ”Ønskekonsert” (Kroetz) på Nationaltheatret i regi av Gokskøyr /Martens og Ruth i ”Skogane” av D. Mamet på det Det Norske teatret (2012). Maria Henriksen har i tillegg hatt roller i TV-seriene ”Brigaden”, ”Ved kongens bord” og Maria i novellefilmen ”Ella” som i 2010 var åpningsfilmen ved kortfilmfestivalen i Grimstad.

 

aid=2401