dramatikkens hus
rss Bookmark and Share

Spilleplan:

14.nov 12kl. 19:00  Sensurert (lesning)

Sensurert (lesning)

av Kim Atle Hansen

kimatlehansenfestivalen* - tredje del - "Sensurert"!
Kim Atle Hansen fikk i samarbeid med Det Norske Teatret Dramatikerforbundets jubileumsstipend for dette stykket. Dette er en lesning av førsteutkastet av teksten.

Kim Atle Hansen er invitert til å være høstens kunstner på Dramatikkens hus. I denne perioden tar vi et dypdykk i hans unge, men meget produktive og allsidige kunstnerskap.

Kunstnaren Tom stiller ut eit verk som kan oppfattas krenkande. Han blir forsøkt drepen av ein fundamentalist, dette fører til at han held eit aggressivt foredrag som igjen fører til at han blir dømt for å vekka hat mot ei religiøs gruppe og havnar i fengsel saman med mannen som beordra drapet. Herfrå blir det ein maktkamp mellom ideologiar, men kva skal ein kjempe med når ein ikkje får bruke ord? Ein person som seier seg inspirert av foredraget til Tom drep menneske på open gate, og ytringsfridomen må på nytt revurderas. Kim Atle Hansen fikk i samarbeid med Det Norske Teatret Dramatikerforbundets jubileumsstipend for dette stykket.  Her presenteres et førsteutkast av teksten.

Tekst og regi: Kim Atle Hansen 
Medvirkende: Anders Rummelhoff, Karl Flyman, Håkon Vassvik, Birgit Nordby, Mona Solhaug og Kim Atle Hansen

aid=2355