dramatikkens hus
rss Bookmark and Share

Ragnhild Vannebo

Spilleplan:

28.apr 12kl. 18:00  Grankammeret

Grankammeret

av Ragnhild Vannebo/Anne Karin Furunes

Et ettårig utviklingssamarbeid mellom Ragnhild Vannebo (tekst/skuespiller) og Anne Karin Furunes (billedkunstner) munner ut i en visning på Dramatikkens hus.

Temaet for arbeidet har vært "eller grunnar som har ført ei kvinne frå eit trygt ståande til ingen ting, og ein kamp mot eit ståande sjølv".

Ragnhild Vannebo skriver:
Ideen til Grankammeret kom etter ei filmrolle som bestemor, buande på ein avsides plass i skogen. Denne kvinna ville ikkje inn på fortida si i filmen og ikkje var det rom for det heller. Legg henne nært opp til deg sjølv, var regissøren sitt ønske.
I etterkant tenkte eg det kunne ha vori ein ide å lage ein film om livet til denne kvinna. Og ettersom ho nesten var meg, kunne eg bruke mitt eige bakgrunnsmateriale.

(...) Det vart teaterproduksjon på Dramatikkens hus i staden, og takk for det.

Samarbeidet mellom Vannebo, Furunes og Solbu startet i 2011, ble videreført i 2012 med workshops i februar og april på Dramatikkens hus, og avsluttes nå med en visning.

Bildene som brukes i Grankammeret er en serie av malerier Anne Karin Furunes har gjort. De er fortolkninger av fotografier fra Arkiv, anonyme kvinneportrett. Mea Culpa refererer til det katolske uttrykket 'mea culpa', som betyr at jeg er skyldig.

Konsulent for tekstutvikling og dramaturgi- og regiassistanse har vært ved Marit Solbu.
Musikken er ved Kari Beate Tandberg.

Musikken er støttet av Fond for lyd og bilde og Komponistenes vederlagsfond.
Med tillatelse fra strykerne i nåværende og tidligere utgaver av ensemblet Cikada, har 
komponisten i musikken til Grankammeret bl.a.  benyttet bearbeidede, bitvise konsertopptak fra sin egen strykekvartett "Dwindle" og fra 
klaver-kvintetten "Attitudes".

Billetter (100,-/60,-) selges i døra.
Dersom du gjerne vil reservere på forhånd sender du en e-post til julie@dramatikkenshus.no senest
innen 27/4 kl 15.
Reserverte billetter må hentes senest 30.min før forestillingen starter.

aid=2065