dramatikkens hus
rss Bookmark and Share

En scene - to liv

Spilleplan:

30.mar 12kl. 19:00  En scene - to liv

En scene - to liv

Den norske Filmskole i samarbeid med Dramatikkens hus

Ettersom Norge ikke har fått på plass en egen utdannelse for scenedramatikere, har Filmskolen og Dramatikkens hus etablert et prøveprosjekt for elevene på årets avgangskull. Gjennom en workshop skal studentene få en innføring i hva det vil si å skrive for teatret, og de skal selvfølgelig også få forsøke seg på egne tekster.

Hver av studentene skal skrive og bidra til iscenesettelse av hvert sitt ti-minutters lange skuespill for to karakterer.
Alle stykkene har samme utgangspunkt; en gitt forhistorie.
Studentene fikk oppgaven i februar, og planen er å lage en helaftens oppsetning med samtlige tekster på Dramatikkens hus.
I forkant har stykkene blitt gjennomgått av studentene sammen med dramaturger og regikonsulenter, og studentene skal parallelt arbeide direkte med to profesjonelle skuespillere.
Studenter som deltar: Åse Voulab, Helena Nielsen, Jadrenko Mehic og Thomas Solli.

FORHISTORIEN:
ANNA og PETER er søster og bror.
Hun er 29 og oppvokst sammen med sin mor i en leilighet i Oslo, han er 26 og oppvokst med farens familie i New York. Mor og far gikk fra hverandre i 1985, rett før Peter ble født. Anna og Peter har kun sett hverandre èn gang.
Det var i 1991, på en flyplass i London.

Vinteren 2012 får moren dødsdommen. Hun har kreft.
Hennes siste ønske at Anna og Peter skal møtes.

Anna sender en melding til Peter, som setter seg på første fly. Men da han ankommer sykehuset er moren alt død, og søsteren dratt hjem. Peter får hjelp til å finne ut hvordan han kan få tak i søsteren. De avtaler et møte.

Billetter (kr 50) kjøpes i døra på Dramatikkens hus.
Vil du gjerne sikre deg en billett på forhånd kan du sende en mail til julie@dramatikkenshus.no innen kl 14 fredag 30/3 så legger vi en av til deg.
 


 

aid=2018