Verksted: «Det er hardt å være bitch» av Iren Reppen

Verksted på Skuespillersenteret

Hvorfor er bitch-begrepet nå et av vår tids moteord? Hva betyr det når man sier at Trump er Putins bitch? Er vi ved å ta bitch-begrepet til oss med på å dyrke gamle kjønnsrollemønstre?

#metoo viste oss at bevisstheten rundt kjønn og makt er liten. Reppens sangtekster handler om hennes liv som kvinne med makt. Er kvinners muligheter til å inneha makt, både over seg selv og sine omgivelser en trussel? Kan en kvinne med makt være et helt menneske med seksuelle følelser og tøff styringsevne? Liker vi egentlig slike kvinner? Og hva slags menn vil vi kvinner ha? Høyrekrefter er på fremmars flere steder i verden, der man forbyr homofili og feminitet. Det ser ut som om vi liker tøffe menn og stemmer på dem. Menns suverenitet gjennom historien sitter kanskje i oss? Samtidig som mange menn selv sliter med rolleforventningene til ham …

Iren Reppen har verksted mandag 23/9-2019 på Det e hardt å være bitch. Stykket er siste del i det e hardt-triologien.
NB! Verkstedet er på Skuespillersenteret

Sangtekster: Iren Reppen
Musikk: Svein Gundersen

På verksted: Toril Solvang, Svein Gundersen og Iren Reppen


Foto: Privat

Iren Reppen er skuespiller, tekstforfatter og artist. Hun er ansatt ved Det Norske Teatret, og har produsert tre egne forestillinger.  Fra 2018 var hun frilansskuespiller, og har spilt ved Riksteatret, Rogaland Teater og nå sist i Våre Barn ved Den Nationale Scene i Bergen. Brageteatret blir neste teater frem til våren 2019. Iren har vært kunstnerisk leder for Peer Gynt AS i fem år (2014-2018) og teatersjef ved Hålogaland Teater i fire (2009-2012. )