Stor interesse for barnedramatikk

 

Det kom inn i alt 75 søknader til barnedramatikkonkurransen. – Vi er kjempefornøyde. Vi hadde ikke turt å håpe på så mange søkere, sier dramaturg Mari Moen og Kristina Kjeldsberg ved Dramatikkens hus.

Sammen med resten av juryen som består av Nils Petter Mørland, teatersjef ved Brageteatret, Cecilie Lundsholt, kunstnerisk leder ved Barneteatret vårt, Mari Kjeldstadli, dramaturg og regissør ved Nationaltheateret og Signe Tølbøll Nielsen, dansk frilans dramaturg, skal de velge ut fem dramatikere som får oppfølging i opptil to år. – Nivået er høyt og det er mange gode idéer, så det blir utfordrende å velge kun fem, sier Kristina. Vinnerne kåres i løpet av juni måned og alle som har sendt inn søknad vil få svar.

– Hva vil dere oppnå ved å satse på barnedramatikk? 
– Vi vil ha mer nyskreven dramatikk for barn på de norske scenene og vi ønsker oss et teaterlandskap som er med på å løfte frem de nye stemmene i like stor grad som den norske forlagsbransjen gjør det med sine prosaforfattere, sier Kristina og Mari.

 Heldagsseminar i august

Barnesatsingen sparkes i gang med et heldagsseminar om barnedramatikk den 24.august. Vi er stolte av å få besøk av den svenske dramatikeren, regissøren, professoren og æresdoktoren Suzanne Osten, den tyske dramatikeren Jens Raschke,   illustratør/billedkunstner Hilde Kramer og dramaturg Stefan Åkesson ved Backa teater i Gøteborg. Arrangementet vil bli lansert på vår Facebook- og nettside i løpet av juni. Følg med for mer informasjon.