Samtidsdramatikk til Tyskland

Bokmessa i Frankfurt er også en døråpner for norsk dramatikk.

I mai reiste fem dramatikere til Theater Konstanz. Her kan du lese mer om dramatikerne og prosjektet. Lørdag 12. oktober er Arne Lygre, Monica Isakstuen, Mari Hesjedal, Eirik Fauske og Liv Heløe gjester på Staatstheater Mainz med fersk dramatikk. Tyske regissører iscenesetter lesninger og inviterer til samtaler på scenekanten etterpå.

Det er en glede å kunne gi tyske publikummere og regissører og produsenter ny dramatikk fra Norge, uttaler Line Rosvoll, kunstnerisk leder ved Dramatikkens hus. Hun er en av initiativtakerne til å presentere norsk dramatikk i forbindelse med årets bokmesse i Frankfurt.

Både Lygres, Heløes og Fauskes tidligere teaterstykker er satt opp på tyske scener. Fauskes Under barnehagen/Unterm kindergarten spilles på Staatstheater Mainz 12. oktober. Hesjedal er en helt ny stemme i Tyskland mens Isakstuen er en forfatter tyskerne har lest romaner fra – og dette blir det andre møtet med hennes dramatikk.

Arne Lygre: La deg være/Lass dich sein

Liv Heløe: Hvorfor kom du ikke før/Warum erst jetzt

Eirik Fauske: Sorgarbeid/Trauerarbeit

Mari Hesjedal: Bilete av frukt som rotnar/Bild von Faulendem Obst

Monica Isakstuen: En gang var vi krigere/Einst waren wir Kriger

Arrangementet er et samarbeid mellom Staatstheater Mainz og Dramatikkens hus, og er støttet av Dramatikerforbundet og NORLA.