Nominert til prestisjepris

Foto: Kristin Bengtson/ Teater Innlandet

Husdramatiker M. H. Hallum og NRK Radioteatret er nominert til Prix Europa for beste radiofiksjon med stykket Solveigs 2.sang.

Festivalen arrangeres i Berlin 14-20 oktober og er en av Europas største begivenheter for TV, radio og digitalt media. Prix Europa lanserte fredag de nominerte for årets beste tv- og radioprogram og online produksjon. – Dette var gøy og det betyr mye for meg, sier Hallum. – Jeg sitter gjerne med tekstene i flere måneder og vet jo ikke om det jeg skriver vil treffe et publikum, derfor er det ekstra fint med slike nominasjoner. Jeg synes selv at dette har blitt en veldig fin produksjon, sier dramatikeren.

Solveigs 2.sang handler om en kvinne som befinner seg på en øy ytterst i havet. Under den siste vinterstormen flyter en døende mann i land og historien fortelles i nåtid og i tilbakeblikk. Stykket er en co-produksjon mellom Teater Innlandet og NRK Radioteatret. – Verket eksisterer i to formater. Radioteatrets versjon hadde premiere i juni og er nå nominert til Prix Europa. Teaterversjonen hadde premiere på Heddadagene og turnépremiere i Innlandet i midten av september. Under Kulturnatt Oslo vil det være mulig med omvisning i NRK radioteatret for å lytte til den nominerte produksjonen.

 

Hør Solveigs 2.sang her!

 

 

– Du er husdramatiker ved Dramatikkens hus. Hva har dette hatt å si for arbeidet med teksten?
– Det har vært veldig viktig. Som husdramatiker har man muligheten og luksusen til å teste ut teksten for seg selv. Med Solveigs 2.sang var innholdet på plass, men jeg stod fast i arbeidet med formen. Da var det svært nyttig å høre teksten høyt og diskutere den med andre. Det har vært uvurderlig i dette prosjektet. Jeg må også nevne at det var svært generøst av Teater Innlandet og NRK at jeg fikk frihet til å utforske litt på egen hånd underveis i prosjektet, sier Hallum.

 

Foto: Kristin Bengtson/ Teater Innlandet

 

Foto: Kristin Bengtson/ Teater Innlandet