«Karls baby» av Goksøyr & Martens

Verksted

KARLS BABY er kunstnerduoen Goksøyr & Martens´ nye produksjon. De har arbeidet i to uker på Dramatikkens hus. Deres forrige forestilling 11 ÅR fikk strålende kritikker. Les mer HER.

LIVET #2

KARLS BABY av Goksøyr & Martens

«Jeg husker jeg følte at jeg ikke lenger kunne låse meg inn hjemme, men måtte ringe på, siden det egentlig var pappas uke.»

KARLS BABY er en fortelling om hvordan det oppleves å være stemor når hverdagen ikke fungerer – og samtidig: hvordan det er å være atten år, bo to steder, og derfor ingen steder.

Publikum vil få utdelt hodetelefoner, og vil sitte på et stillas fire meter over scenegulvet og kikke ned i en leilighet med stue, kjøkken, bad og tre soverom.

Sceneteksten er basert på selvbiografiske nedtegnelser og intervjuer med foreldre og barn.

Susanna:
Hun skal ikke komme til sykehuset. Ja, men Lea vil … også vil Lea vise frem broren sin. Altså jeg kjenner jeg … jeg sa at jeg ikke kan treffe Karen; hun skal ikke opp på sykehuset, sa jeg. Også tar … og dette her … så tar du den lille babyen … og jeg må på do og tisse, og så sitter jeg på do og så tar du … du sier; jeg bare går ned så Lea … Karen kan ikke komme opp, så da går vi ned. Så tar du Benjamin fra meg og går ned de trappene og ut sammen med Lea.

Karl:
Så Lea får vise lillebroren sin, til mammaen sin.

Susanna:
… og jeg sitter på do og gråter. Noen har tatt babyen min. Det var det der at Lea sine følelser … hun gikk foran.

Karl:
Stakkars deg.

Foto: Matta Clark Splitting-1974

Goksøyr & Martens har basisfinansiering fra Kulturrådet.