Fantasyforfatter, Brageprisvinner og Snøfall-skaper blant vinnerne

Forfatter og på troppende forlagsredaktør Brynjulf Jung Tjønn er en av de fem vinnerne.

Dramatikkens hus har plukket ut fem vinnere av 75 innsendte bidrag som får videre oppfølging i vår toårige barnesatsing.

Det er forfatter og forlagsredaktør Brynjulf Jung Tjønn, dramatiker Eldrid S. Kvalvik, manusforfatter Marta Huglen Revheim, fantasyforfatter Mari Moen Holsve og forfatter Hanne Hagerup som gikk videre i satsingen. ­– Det var et svært høyt nivå på de innsendte søknadene og vi fikk inn tekster fra både profilerte barnebokforfattere, skuespillere, dramatikere og andre teaternære folk, sier juryleder Kristina Kjeldsberg. ­– Planen er at vinnertekstene i løpet av en periode på to år skal bli så gode at produserende enheter kaster seg over dem, legger hun til. Med seg i juryen har hun teatersjef ved Brageteatret, Nils Petter Mørland, kunstnerisk leder ved Barneteatret vårt, Cecilie Lundsholt, dramaturg og regissør ved Nationaltheateret, Mari Kjeldstadli, og den danske frilans dramaturgen Signe Tølbøll Nielsen.

Vilje til å lage kvalitetskunst

Med barnesatsingen ønsker Dramatikkens hus å bidra til at det skrives flere scenetekster for barn- og unge. – Søknadene var over all forventning, sier Kristina. – Det er gledelig å se at min hypotese om at viljen til å lage kvalitetskunst for barn finnes. Det er mottakerapparatet som må synliggjøres, slik vi gjør nå, sier hun. Kristina håper at mange av tekstene som ikke kom videre, vil få et liv utenfor satsingen. ­­

Juryen med Mari Moen til venstre, Nils Petter Mørland, Signe Tølbøll Nielsen, Cecilie Lundsholt, Kristina Kjeldsberg og Mari Kjeldstadli.

Barnesatsingen sparkes i gang med et heldagsseminar om barnedramatikk den 24.august. Vi er stolte av å få besøk av den svenske dramatikeren, regissøren, professoren og æresdoktoren Suzanne Osten, Erik Uddenberg, den tyske dramatikeren Jens Raschke, illustratør/billedkunstner Hilde Kramer og dramaturg Stefan Åkesson ved Backa teater i Gøteborg.

Om vinnerne:

Brynjulf Jung Tjønn er forfatter og har skrevet fire bøker for voksne og fire bøker for barn og ungdom. I 2013 fikk han Brageprisen for beste barne- og ungdomsbok for boka Så vakker du er, som også har blitt dramatisert ved Sogn og Fjordane teater i Førde. Han sitter i det litterære råd for Norske barne- og ungdomsbokforfattere (NBU), er litteraturkritiker i VG og redaktør for BLA (Bokvennen Litterære Avis). Jung Tjønn er utdannet journalist og er påtroppende forlagsredaktør for barn- og unge i Samlaget.


Hanne Børresen Hagerup
 er forfatter fra Fredrikstad. Hun debuterte i 2005 med barneboka Skummelt ved Cappelen Damm og har skrevet manuset til serien Snøfall sammen med Synne Teksum, Hilde og Klaus Hagerup. Hanne Hagerup er utdannet ved Norsk barnebokinstitutt og har blant annet skrevet musikalen Prinsesse Ingrid og forestillingen Arnardo før Arnardo- Sanne løgner om Arne Lorang Otto Andersen, sammen med Klaus Hagerup.

 

Mari Moen Holsve.

Mari Moen Holsve er forfatter og bosatt i Oslo. Hun debuterte med romanen Skjelka-Agenten, 19 år gammel og har  gitt ut Rasp og serien Halvgudene. Bøkene er fantasyromaner for ungdom og foregår alle i det fiktive universet Tiladnen. For Rasp ble Holsve nominert til UPrisen 2008. For Halvgudene vant hun Arks barnebokpris i 2011, som tidenes yngste vinner. Halvgudene (første bok i Halvgudene-serien) er også solgt til Island, og hele serien er solgt til Brasil.

Marta Huglen Revheim

 

 

 

 

Marta Huglen Revheim er manusforfatter for film og TV. Hun utdannet ved Den Norske Filmskolen på Lillehammer og har skrevet manus for filmer og TV-serier som Sonja- Tilfellet Haraldsen (Paradox) Kickback (Shuuto og TV3) og Aber Bergen

 

 

Eldrid Schrøder Kvalvik

Eldrid Schrøder Kvalvik fra Ålesund har master i drama og teater fra NTNU. Hun har vært instruktør og regissør på en rekke oppsetninger, deriblant Spel om draum med Jon Tombre, Mette Karlsvik og Endre Volden, Eurasia, åpningen av Høstscena 2016 og Forandring fryder av Sunniva Lovise Harboe, for Den unge scenen (DUS)

 

 

 

 

 

Fotokreditering:
Hanne Børresen Hagerup, foto: privat
Brynjulf Jung Tjønn, foto: Anna-Julia Granberg/ Blunderbluss
Mari Moen Holsve, foto: Cappelen Damm.
Marta Huglen Revheim, foto: Catharina Natalie Wanderup
Eldrid Schrøder Kvalvik, foto: Endre Gøncz