Her er de nye husdramatikerne

 

Fotomanipulasjon: Christian Fjeldbu

 

Endelig er resultatet klart og vi kan ønske vårt tredje husdramatikerkull velkommen.

Det er Linda Gabrielsen, Mari Hesjedal, Fredrik Høyer, Monica Isakstuen, Maja Bohne Johnsen, Camara Lundestad Joof, Rolf Kristian Larsen og Arne Lygre som er de nye husdramatikerne ved Dramatikkens hus for perioden 2018/2019. De får hvert sitt stipend på kroner 200.000, samt teaterfaglige ressurser og prøverom i to år. – Det er helt bananas, sier Camara Lundestad Joof, som er en av de åtte. – Det er et stort privilegium og en enorm anerkjennelse. Jeg har jobbet mye aleine og gleder meg skikkelig til å søke inn i et kollegialt felleskap.

– Vi mottok tilsammen 80 søknader og nivået har vært svært høyt, sier kunstnerisk leder Line Rosvoll. – Juryarbeidet har pågått i to og en halv måned, vi har lest og satt oss inn i hele dramatikerskap, og utvelgelsen har vært utfordrende med en rekke sterke kandidater og spennende dramatikerskap, sier hun. Juryen har bestått av Mikkel Bugge, Morten Cranner, Mari Moen, Ole Johan Skjelbred og Line Rosvoll. I juryens begrunnelse heter det at ”Valget har falt på åtte tydelige dramatiske stemmer med svært forskjellig erfaringsbakgrunn. De favner bredt i stil og scenisk uttrykk. Vi har flere begynnende dramatikerskap, i kombinasjon med mer etablerte dramatikere. Vi tror alle vil ha glede av husdramatikerprogrammet og ser fram til et spennende samarbeid de neste to årene”.

Langsiktig satsing

Det er tredje kull med husdramatikere som nå inntar Dramatikkens hus. Ordningen ble lansert for første gang i 2013 og første kull begynte i 2014. – Vi så at vi fikk inn mange prosjektsøknader på engangsprosjekter og ønsket en mer langsiktig satsing, sier Rosvoll. – Ved å være husdramatiker får man en hotline inn til huset, med tilgang på rom, tekniske og kunstneriske ressurser og samarbeid som går over lengre tid. Arbeidsstipendet vil også kunne frigjøre tid til skriving, og vi ser at kollegialt felleskap er noe som mange skrivende ønsker seg. Dramatikkens hus har god dialog med teaterfeltet, som også dramatikerne vil kunne dra nytte av.

 

HUSDRAMATIKERE 2018-2019:

 

Foto: Milja-Salovaara

Linda Gabrielsen

Linda Gabrielsen (f. 1974) er forfatter, dramatiker og poet. Hun debuterte med romanen ”Kongen befaler” i 2005, og som dramatiker med ”Slipp Kongene Løs i Hagen” på Dramatikkfestivalen i 2015. Gabrielsen er utdannet cand.mag. fra Universitetet i Oslo, har studert figurteater på Høgskolen i Oslo og har gått Forfatterstudiet i Bø og Skrivekunstakademiet i Bergen. Hun har mastergrad i scenetekst ved Teaterhøgskolen, KHIO.

Foto: Julia Marie Naglestad

 

 

 

 

Mari Hesjedal

Mari Hesjedal (f.1980) er utdannet scenograf ved Central Saint Martins College of Art and Design, London og International Film School of Wales, og har studert teatervitenskap ved Universitetet i Oslo. Hun studerte ved forfatterstudiet i Bø i 2013-14. Hesjedal arbeider med tekst, video, scenografi og kostymedesign. Hun deltok på Den norske dramatikkfestivalen 2015 med teksten ”Culparegelen” og i 2017 med ”Bilde av frukt som rotnar.”

 

Foto: Anne Valeur/Fanfare

Fredrik Høyer

Fredrik Høyer (f. 1988) er slampoet, forfatter og scenekunstner. Han har gått på tekstforfatterlinja på Westerdals Oslo School of Arts, Communication and Technology og har studert litteraturvitenskap ved Universitetet i Oslo. Han er kjent for å opptre med sine tekster på ulike scener, på fjernsyn og i radio. Med en fascinasjon for rap og hip-hop og jazzlyrikk, blander han performance og litterære punchlines i muntlige gatedikt. I 2016 gav han ut diktsamlingen ”Grønlandsūtraen”, som ble satt opp som monologforestilling på Nationaltheatret.

 

 

 

Foto: Paal Audestad

Monica Isakstuen

Monica Isakstuen (f. 1976) har siden hun debuterte som forfatter i 2008 utgitt både dikt og romaner og bidratt i en rekke antologier. I 2014 ga hun ut den kritikerroste romanen ”Om igjen”, som hun senere omarbeidet til en monolog med samme navn. ”Om igjen” hadde premiere under NonStop International Theatre Festival i Moss i 2016. For sin tredje roman, ”Vær snill med dyrene” (2016), mottok Isakstuen Brageprisen.

 

Foto: Marius Fiskum

 

Maja Bohne Johnsen  

Maja Bohne Johnsen (f. 1972) har skuespillerutdannelse fra USA og har gått på forfatterstudiet ved Universitetet i Tromsø. Hun har skrevet bl.a. ”Vestregata”, Hålogaland Teater 2016, og ”Alaska”, Festspillene i Nord-Norge 2017. Johnsen tok en mastergrad i scenetekst ved Kunsthøgskolen i Oslo 2015–2017.

Foto:Giacinto Trentadue

 

 

 

 

Rolf Kristian Larsen 

Rolf Kristian Larsen (f. 1983) er skuespiller og har skrevet for film og scene. Han debuterte som dramatiker og regissør med kortfilmen ”Bitter Lemon” som ble vist på Kortfilmfestivalen 2017. Han har hatt to scenetekster til utvikling på Dramatikkens hus, L.o.v.e.i.s.k.i.n.g.”og L.i.f.e.g.o.e.s.o.n.” Sistnevnte stykke skal ha premiere på Det Norske Teatret høsten 2018.

Foto: Siren Høyland

 

 

Foto: Siren Høyland

Camara Lundestad Joof

Camara Lundestad Joof (f. 1988) er norsk-gambisk scenekunstner og musiker. Hun arbeider med politisk og dokumentarisk scenekunst. Hennes selvbiografiske soloforestilling ”Pavlovs Tispe” har turnert i Norge og Skandinavia. ”Ikke uten min mor”, et dramatisk verk basert på intervjuer med 58 kvinner i tre generasjoner, har premiere i København i 2018.

 

 

 

Arne Lygre

Arne Lygre (f. 1968) er dramatiker og forfatter. Han har skrevet ni skuespill, to romaner og én novellesamling. Han er en av våre mest spilte dramatikere, og stykkene er oversatt til mange språk. Han mottok Ibsenprisen 2013 for ”Jeg forsvinner”.

 

 

 

 

 

.