TekstLab Seminar og Arbeidsdemonstrasjon

23. oktober 2017 10-15.00

I samarbeid med TekstLab Scratch scenekunstfestival og Norsk Skuespillersenter inviterer vi til Mesterklasse med Shanti Brahmachari, hovedutvikler av TekstLabs metode for tekstutvikling.

Dette er for scenekunstnere som ønsker en praktisk og teoretisk innføring i TekstLabs metode: hvordan utvikle eget arbeid fra idé til tekst og fra tekst til et scenisk uttrykk eller forestilling gjennom individuelle og kollektive kunstneriske prosesser. Metoden gir også redskap til å iverksette prosesser der barn og ungdom skaper egen tekst/performans, – for teaching artists.

Vi diskuterer filosofien bak metoden, og deltakerne opplever hvordan metoden brukes i praksis i et laboratorium kontekst.

TekstLab Seminar og Arbeidsdemonstrasjon er basert på utviklingen av en ny forestilling i TekstLab: «Minner – politics of identity». ( Støttet av Norsk Kulturråd).  Forestillingen er utviklet i samspill mellom scenekunstnere og ungdom, og i forestillingen er ungdommene også med som utøvere på scenen. Deltakerne får mulighet til å se denne og andre forestillinger – som er utviklet med samme metode – på TekstLab Scratch Festival 2017.

Deltakere og interesserte inviteres også til å sende en idé/ tekst til:
Scratch Prøverom i samarbeid med NSS i 2018:  

SØKNADSFRIST: Mandag 9. oktober

LES MER OG SØK PLASS HER

Medlemmer av Norsk Skuespillerforbund får rabattert pris. 

Shanti Brahmachari er dramaturg og regissør med lang internasjonal erfaring med utvikling av ny dramatikk og scenekunst. Hun har bakgrunn fra bla. National Theatre, Tricycle Theatre og Royal Court Theatre i London, Black Box Teater, Norsk Skuespillersenter, og er nå kunstnerisk leder for TekstLab. Hun har utviklet metoden og praktisert den gjennom flere år både med profesjonelle scenekunstnere og for og med barn og ungdom. Metoden er beskrevet i Brahmacharis «TekstLab – tilpasset metode for tekstutvikling » i boken «Narrativ Identitet. Drama- og teaterpedagogisk praksis i interkulturell kontekst», av Karin Brunvathne Bjerkestrand, Shanti Brahmachari, Heidi M.Haraldsen, Siri Ingul og Anna S. Songe-Møller.

 

Legg til i kalender 2017-10-23 10-15.00 Europe/Oslo TekstLab Seminar og Arbeidsdemonstrasjon