Stéphane Braunschweig om: Arne Lygre

29. mai 2018 19:30
Stéphane Braunschweig er fransk opera- og teaterregissør, samt leder for Odéon Théâtre i Paris.

Braunschweig kommer til Dramatikkens hus for å snakke om Arne Lygre som er husdramatiker ved Dramatikkens hus. Lygre er en av våre mest spilte dramatikere og stykkene er oversatt til mange språk. Braunschweig har hatt regi på flere av Arne Lygres tekster. Blant annet Dager under (for Berliner Festspiele og Düsseldorfer Schauspielhaus 2011, og for La Colline 2012), Jeg forsvinner (La Colline 2011) og Ingenting av meg (La Colline 2014).

Braunschweig har studert filosofi  og teater. I 1988 etablerte han sitt eget kompani, Théâtre-Machine. Han har ledet Centre Dramatique National/Orléans Loiret Centre (1993-1998) og Théâtre National de Strasbourg og dets teaterskole (2000-2008) Han var også kunstnerisk leder ved Théâtre National de la Colline. Braunschweig jobber også som frilansregissør for opera og teater.

(Kilde: snl.no og Dramatikkenshus.no)

I Foredragsserien har scenekunstnere valgt seg en kunstner som utgangspunkt for å tenke høyt om teater og verden. Foredragsserien kurateres av Ole Johan Skjelbred og Morten Cranner, Dramatikkens hus. Foredraget er på engelsk og vil bli streamet på vår Facebook-side.

Foredragsserien er gratis. Foredraget er på engelsk. Du kan forhåndsbestille seteplass HER. NB! Forhåndsbestilte billetter frigis 10 minutter før foredraget starter! 

Legg til i kalender 2018-05-29 19:30 Europe/Oslo Stéphane Braunschweig om: Arne Lygre