AVLYST på grunn av sykdom. Stefan Herheim om: Richard Wagners musikkdrama

05. februar 2019 19:30

AVLYST på grunn av sykdom. Ny foredragsdato: 7/5-2019. Les mer HER.

Stefan Herheim er en merittert og etterspurt norsk operaregissør. Han er professor II i operaregi ved KHiO, bosatt i Berlin og ansatt som operasjef for Theater an der Wien fra 2022. Hans internasjonale gjennombrudd kom med Bortførelsen fra Seraillet på Festspillene i Salzburg i 2003. Siden har han tre ganger blitt kåret til «Årets regissør» av tidsskriftet Opernwelt. Kjente produksjoner har vært Don Giovanni i Essen, Lohengrin og Xerxes i Berlin, Rosenkavaleren i Stuttgart, Rusalka i Brussel, Graz, Dresden og Barcelona, Eugen Onegin i Amsterdam, Salome ved Påskefestspillene i Salzburg, Parsifal i Bayreuth og Lulu i København og Dresden. I Norge er hans siste produksjon Askepott fra 2016.

(Kilder: operaen.no, klassiskmusikk.com)


Foto: Per-Erik Skramstad/Wagneropera.net

I Foredragsserien har scenekunstnere valgt seg en kunstner eller et tema som utgangspunkt for å tenke høyt om teater og verden. Foredragsserien våren 2019 kurateres av Ole Johan Skjelbred og Morten Cranner, Dramatikkens hus. Foredraget samsendes på vår Facebook-side.
 
Foredragsserien er gratis. Du kan forhåndsbestille billett her: Hoopla.no
NB! Forhåndsbestilte billetter frigis 10 minutter før foredraget starter!

Foredragsserien våren 2019: 

19/2 – Vibeke Tandberg om: Kunst og litteratur
5/3 – Fredrik Høyer om: remixing
7/5 – Stefan Herheim om: Richard Wagners musikkdrama
Flere datoer kommer.
Legg til i kalender 2019-02-05 19:30 Europe/Oslo AVLYST på grunn av sykdom. Stefan Herheim om: Richard Wagners musikkdrama