«Solveig: .. peer aspera ad astra» av Rolf Kristian Larsen

13. juni 2019 18:30

Dette er en forestilling som tar for seg Solveigs reise i Henrik Ibsens Peer Gynt. Som andre kvinner i dramatikken er også hun en underfortalt karakter, kanskje den mest underfortalte av dem alle. Hun kalles ofte for verdens minste hovedrolle og med dette stykket ønsker Heidi Ruud Ellingsen og Rolf Kristian Larsen å fortelle hennes versjon av historien; om seg selv, sitt liv og om forholdet til Peer Gynt.

Rolf Kristian Larsen er skuespiller og dramatiker. Som skuespiller har han medvirket i en rekke filmer og tv-serier som Mannen som Elsket Yngve, Kompani Orheim, Kongens Nei, Kampen om Tungtvannet, Nobel og Heimebane. Han ble utdannet fra Statens Teaterhøgskole i 2012, og har siden jobbet ved Nationaltheatret og Det Norske Teatret. I oktober 2018 ble debutverket l.i.f.e.g.o.e.s.o.n satt opp på Det Norske Teatret og mottok strålende kritikker. Larsen er husdramatiker ved Dramatikkens hus 2019/2019.

Komponist: Erlend Skomsvoll
Regissør: Rolf Kristian Larsen
Skuespillere: Heidi Ruud Ellingsen, Tone Danielsen
Musikere: Birger Mistereggen, Håvard Stubø, Elisabeth Lid Trøen
Scenografisk festivalkonsept: Sir Grand Lear
Produsent: Margrethe Aaby
I samarbeid med Riksscenen og Peer Gynt AS
Støttet av: Fritt Ord, NOPA, Fond for lyd og bilde
Produksjonstid: 4 uker


Foto: J. W. Hendricks

BILLETTER til Dramatikkfestivalen på Dramatikkens hus
Dagspass koster kr. 200 for voksne og kr. 100 for barn. Enkeltbilletter kr. 100 selges i døra hvis det er billetter igjen. Her kan du kjøpe dagspass til Dramatikkfestivalen torsdag 13. juni 2019:  Hoopla.no 

 

HELE PROGRAMMET FOR DRAMATIKKFESTIVALEN 2019

Torsdag 13. juni 2019
Kl. 17.00: Festivalåpning og samtale med alle dramatikerne
Kl. 18.30: «Solveig: .. peer aspera ad astra» av Rolf Kristian Larsen
Kl. 21.00: «Eg skal fortelje deg om mitt liv» av Veronika Erstad

Fredag 14. juni 2019 
Kl. 11.00: «n.e.v.e.r.l.e.t.g.o» av Rolf Kristian Larsen
Kl. 18.00: «RING RING RING» av Daria Osipova
Kl. 19.30: «Rådyret på den andre siden av elva» av Birgitte Larsen
Kl. 21.00: Å skrive underveis. Med Anne Holtan, Cathrine Myhre med flere. Festivalsjef i Dramatikkfestivalen, Victoria Meirik, leder samtalen. Gratis inngang.

Lørdag 15. juni 2019
Kl. 12.00: «Høna, Egget og Reven» av Nelly Winterhalder
Kl. 13.30: Nedenifra og opp?
Hva betyr det å skrive fra barn og unges perspektiv? Er det mulig? Vil voksne alltid skrive ovenfra og ned? Hva slags strategier har dramatikere som skriver for barn og unge for å sikre at de «ser» det barnlige eller ungdommelige? Er det så enkelt som å være  «i øyehøyde» eller se alt «nedenifra og opp»? Festivalens tekster for barn vil være referanse for dette seminaret. Deltakere: Deltakere: Tale Næss, Nelly Winterhalder, Liv Marit Weberg, Hildur Kristinsdottir, Nils Petter Mørland og Kristina Kjeldsberg. Seminaret ledes av Gunnar Germundson. Støttet av Dramatikerforbundet. Gratis inngang.
Kl. 16.00: «Hvem er fienden?» av Liv Marit Weberg
Kl. 17.45: Å skrive for lyd. Deltakere: Tale Næss, Katinka Rydin, Liv Heløe, Andrea Bræin Hovig. Gunhild Nymoen, teatersjef i Radioteatret, leder samtalen. NB! Dette arrangementet er på Vega Scene. Gratis inngang.
Kl. 19.00: «Sweatshop Aleppo» av Tale NæssNB! Dette arrangementet er på Vega Scene og krever egen billett.

 

 

Om Norsk Dramatikkfestival
Norsk Dramatikkfestival ønsker velkommen til tre dager med visninger, seminarer, samtaler og gjester. 13.-15. juni har du mulighet til å oppleve tekster av utvalgte dramatikere som representerer nåtidens tendenser i norsk dramatikk. Festivalen presenterer i år scenetekster av Birgitte Larsen, Daria Osipova, Rolf Kristian Larsen og Veronika Erstad. Nytt av året er utvelgelse av scenetekst for barn og unge av Liv Marit Weberg, Nelly Winterhalder og Tale Næss.

NB! Festivalens seminarer lanseres senere i vår.

Festivalens hovedsamarbeidspartner er Dramatikkens hus. I tillegg samarbeider årets festival med Vega SceneNRK RadioteatretNationaltheatretDet Norske TeaterTrøndelag TeaterSogn og Fjordane TeaterHordaland TeaterBrageteatretRiksscenenPeer Gynt AS og Tigerstadsteatret.

Norsk Dramatikkfestival er støttet av Norsk Kulturråd. Festivalen er en arena for stimulering og utvikling av ny norsk dramatikk og scenetekst. Annethvert år velger en fagjury anonymt ut nye tekster for iscenesettelse og ulike former for fremføring. Siden 1985 har Norsk Dramatikkfestival vært den viktigste arenaen for ny norsk dramatikk, og et springbrett for mange av landets dramatikere.

 

Norsk Dramatikkfestival er Dramatikkens hus sitt bidrag til Heddadagene 11.-18. juni 2019.

 

Legg til i kalender 2019-06-13 18:30 Europe/Oslo «Solveig: .. peer aspera ad astra» av Rolf Kristian Larsen